ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

GİRESUN ŞEBİNKARAHİSAR’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ

ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Espiye
G.Tarihi: 11.11.2016 21:49
1558 Okunma
0
GİRESUN ŞEBİNKARAHİSAR’DA ORGAN BAĞIŞINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğü’ne bağlı Şebinkarahisar Toplum Sağlığı Merkezi tarafından, Kızılay Haftası ve Organ Bağışı Haftası kapsamında K Tipi Cezaevi’nde bulunanlara eğitim verildi. Eğitimde, Organ Bağışının önemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

Müdürlükten yapılan açıklamada, “Ülkemizde her yıl 3-9 Kasım ‘Organ Bağışı Haftası’ olarak kutlanmaktadır. Yasal desteğe sahip olmasına rağmen organ ve doku nakli hizmetlerinin geliştirilmesinde en önemli husus organ ve doku bağışının temini, bu bağışın artırılması için kamuoyunda bu konudaki bilgi eksikliğinin giderilmesi, organ bağışı bilincinin geliştirilmesi ve halkın organ ve doku bağışı konusunda teşvik edilmesi gereklidir.

Organ bağışı; kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir.

Vücutta görevini yerine getiremeyen bir organın yerine canlı veya kadavradan alınan yeni, sağlam bir organın cerrahi yöntemlerle nakledilmesi ise organ nakli işlemidir” denildi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri