ŞEBİNKARAHİSAR CEVİZ ORMANI BÜYÜYOR

ŞEBİNKARAHİSAR CEVİZ ORMANI BÜYÜYOR

ŞEBİNKARAHİSAR CEVİZ ORMANI BÜYÜYOR
Espiye
G.Tarihi: 23.10.2016 15:38
4140 Okunma
0
Şebinkarahisar Vakfının Orman  Bakanlığına başvurusu sonucunda  Tamzara Mahallesi'nde 10 hektar arazinin 49 yıllığına kiralanması sonucunda  67 bin 200 metre kare alana dikilen bin 500 fidan büyüyüp yeşerirken sonbahar mevsiminde kalan araziye dikilecek 1000 fidanda Biroğul Mahallesi'nde 20 dönüm arazide büyütülüyor.

Orman Genel Müdürlüğü Toprak Muhafaza ve Havza Islahı Daire Başkanlığı Şube Müdürlerinden Yusuf Ziya Ergene ve Giresun Orman Bölge Müdürlüğü Ağaçlandırma Şube Müdürü Osman İkinci, Şebinkarahisar Vakfı Ceviz Ormanlığı Projesi özel ağaçlandırma bölgesinde incelemelerde bulundular.

Heyet; yapılan çalışmaları  Orman İşletme Müdürü Serhat Ersöz ile birlikte yerinde göldü..

Ergene yaptığı açıklamada; Şebinkarahisar Vakfı Ceviz Ormanlığı sahasındaki özel ağaçlandırmanın tamamlama anlamında bazı eksikliklerin olduğu; dikimlerin sonbaharda değil de ilk baharda yapılmasından dolayı iklim şartları da göz önüne alınarak 1 artı bir olan aşılı fidanların ilk bahar erken gençlerinden zarar gördüğünü ancak sürgün verdiğini aşılamayla o sorunun ortadan kalktığını sulamayla ilgili problemin olmadığı damlama sulamayla yapıldığını ve toprak değerlerinin uygunluğunun da  görüldüğünü belirti.

Türkiye de bir çok yerde fakat Şebinkarahisar da ilk olan bu sahanın özel ağaçlandırma adına başarılı olduğunu, Vakfa bu anlamda teşekkür ettiklerini ifade ettiler. Vakıf tarafından ayrı bir sahada kendi orjinlerinin de yine Şebinkarahisar da yetiştirilmesinin çok önemli bir gelişme ve başarı olduğunun altını çizdi.


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri