YEDİ DEĞİRMENLER VE TABİAT PARKI BÜYÜLÜYOR

YEDİ DEĞİRMENLER VE TABİAT PARKI BÜYÜLÜYOR

YEDİ DEĞİRMENLER VE TABİAT PARKI BÜYÜLÜYOR
Espiye
G.Tarihi: 06.09.2016 11:55
17494 Okunma
0
YEDİ DEĞİRMENLER VE TABİAT PARKI BÜYÜLÜYOR
 Espiye ilçesinde yer alan Yedi Değirmenler ve Tabiat Parkı görenleri büyülüyor.
Giresun Valisi Hasan Karahan, Espiye Direkbükü-Ericek Grup yolunda ve Yedi Değirmenler Tabiat Parkında incelemelerde bulundu.
Espiye- Soğukpınar  Direkbükü-Ericek Grup Yolu üzerindeki 30 kilometrelik yol güzergahında incelemelerde bulunan Vali Karahan, yol çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 
Bahsi geçen yolun Espiye ilçesinin en önemli grup yolu olma özeliğini gösterdiği bilgisi veren yetkililer, ilçenin ismi duyulmuş yaylalarından olan ve Yeşil Yol Projesi kapsamında programa alınan Karaovacık Yaylası bağlantısının da bu yol yardımı ile sağlandığını belirterek, Yeşilköy, Yeniköy, Akkaya,  Güzelyurt, Gümüşdere,  Avluca ve Ericek köylerinin ilçe ve il bağlantısının da bu yolla sağlandığını söyledi.
 
Yetkililer,Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Yedi Değirmenler Tabiat Parkı yolunun, Espiye İlçesi Soğukpınar sapağı, Direkbükü Ericek yol güzergahı üzerinde bulunduğunu belirterek,  Toplamda 30 kilometre olan yol güzergahının 14 km’lik kısmının 23 bin 500 ton sıcak asfalt ile kaplandığını ve 3 milyon 253 bin 832 TL’ye mal olduğu bilgisini verdiler.
Giresun merkeze 63 kilometre mesafede 1 saat uzaklıkta bulunan tabiat parkını da gezen Vali Karahan, park içinde yapılan düzenlemeleri ve güzergah yolunda tamamlanan çalışmaları yerinde inceledi.
Yedi Değirmenler Tabiat Parkının eşsiz bir doğa harikası olduğunu belirten Vali Karahan, ilimiz turizmine kazandırılan parka ulaşımın konforlu rahat hale gelmesiyle birlikte parkı ziyaret eden ziyaretçilerin daha da arttığını söyledi.
İncelemelerde Espiye Kaymakamı Mesut Çoban ve Belediye Başkanı Mustafa Karadere ve Soğukpınar Belediye Başkanı Özcan Özdemir de hazır bulundu.
FİKRET BIYIK ESPİYE
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri