19 MAYIS'I COŞKUYLA KUTLADIK

19 MAYIS'I COŞKUYLA KUTLADIK

19 MAYIS'I COŞKUYLA KUTLADIK
eynesil
G.Tarihi: 27.05.2018 04:03
1518 Okunma
0


19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Eynesil’de de yapılan törenle kutlandı. 

Eynesil Kapalı Spor Salonu önünde gerçekleştirilen tören’de konuşan Eynesil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özcan Kemal gençlere seslenerek,” Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir” dedi. 
Eynesil’de yapılan törende saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra konuşan Eynesil Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Özcan Kemali bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkması, bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olduğunu vurgulayarak,” Bu tarih ile birlikte Türk Milleti, kendi makus talihini tersine döndürmeye başlayarak, esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarımızın ilelebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır.
Kurtuluş Savaşı bu destanın adı, Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Türkiye Büyük Millet Meclisi de bu destanı yaşatan milletin kalbidir.
19 Mayıs 1919′da Samsun’dan yakılan özgürlük ateşi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla birlikte kısa sürede dalga dalga tüm yurda yayılmıştır. Bugünkü mevcudiyetimizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz” dedi. 
Konuşmasında gençlere de hitap eden Kemal, “ Sevgili gençler, binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur. Yakın bir gelecekte ülke yönetiminde söz sahibi olacak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni omuzlarınızda yükselteceksiniz. Ülkemizi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine sizler taşıyacaksınız” dedi.
Tören açılış konuşmasından sonra şiirlerin okunması, liseler arası spor yarışmaları, halk oyunları gösterisi ve ödül töreni ile son buldu. Ahmet CEYLAN














 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri