ANNE SESSİZLİĞİ SANKİ...

Eynesil'in üzerinde denize düşmüş sarı , "kızıl"ca kıyameti andıran fotoğrafa bakınca, içime düşen acının sebebini anlamaya çalıştım.

ANNE SESSİZLİĞİ SANKİ...
eynesil
G.Tarihi: 11.10.2020 10:19
5486 Okunma
0
ANNE SESSİZLİĞİ SANKİ...​

Eynesil'in üzerinde denize düşmüş sarı , "kızıl"ca kıyameti andıran  fotoğrafa bakınca,  içime düşen acının sebebini anlamaya çalıştım.
Anlamı doğuran, anlamın başucunu bekleyen, anlamı ninnileyen anne sessizliği sanki. Bu sessizliği  Şükrü Salim Kemal de hissetmiş olacakki objektifine yansımış. . Sessizliği çoğaldıkça dalgaların, sessizliğinin sesi yükseldikçe, yeni bir kelime başlar, yeni bir cümleye tutunur. Onun adı HÜZÜN. ..

Bense anahtarı yalnız bende bulunan bir odaya girer gibi girerim bu sarı cennetin içine, okurum şiirimi dalgaların şırıltısı'nda. Onun hatıraları bendedir. Ben onunla içimden konuşuyordum. 
Oysa sevinmem gerekti. İnsanın en son anladığı kendisidir. Duraksadım, ufukta ki duygunun üzerindeki örtüyü kaldırmaya çalıştım,  ardından hüzünlü yüzünü gördüm.Hem güzel hem geçici. Hem güzel hem gözden uzakta. Ölümün mahcup tebessümü gibi dökülüvermiş bu şiirin, belki benden başka müşterisi yok.Seyircisi olmayan güzellik, güzellik midir sahi? Bu kadar yoğun güzellik yatırımı yapılmış bir manzara, nasıl olur da bir bulutun insafına bırakılır? Olacak şey değil! Böyle bakınca, acıyor için, batıyor kalbe. Solup gidenler, eriyip yitenler, veda edip terk edenler kalbimize göre değil. Öbür türlü söylersek, kalbimiz yitip gidenlere, eriyip solanlara, veda edenlere, batıp gözden kaybolanlara göre değil. Sonsuzluğu istiyor. Sonsuz güzelliğin bu kırılgan zeminde böyle cömertçe varoluşuna şaşıyor. Acıyor, kanıyor. "Bu böyle yarım kalmayacak!" şarkısını söylüyor....EMİN ÇOBAN









 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri