BÖLGEMİZDE YAYLALARA İLK KAR YAĞDI

BÖLGEMİZDE YAYLALARA İLK KAR YAĞDI

BÖLGEMİZDE YAYLALARA İLK KAR YAĞDI
eynesil
G.Tarihi: 13.10.2017 00:37
2372 Okunma
0

BÖLGEMİZDE YAYLALARA İLK KAR YAĞDI

Bölgedemizde hava sıcaklığının hissedilir derecede düşmesiyle 10 gündür devam eden yağmur  yüksek kesimlerde kar yağışına dönüştü ve yaylaların son sakinleri de dönüş yolculuğuna başladı.Ordu,Giresun,Gümüşhane,Trabzon,Rize ve Artvin'un yüksek kesimlernde bulunan yaylalara İlk kar yağdı.Sabah kalktıklarında yayla sakinleri yılın ilk karı ile tanışmış oldular. Sisdağı 'da uzun süredir yaylacılık yapan Eynesil Derebaşı Mahallesinden Ali Uğurlu Çarşamba sabahında erken kalktığında  yılın ilk karının yağdığını gördü.Cep telefonuyla sosyal medya üzerinden fotoğraf paylaşan Uğurlu,yağan kar'ın günün tamamen ağarmasıyla eridini ifade etti.
Yaylalar kar yağışı ile birlikte beyaza büründü.Kar yağışı dolayısı ile obalar, ormanlık alanlar,dere kenarları ve çimenlerde güzel manzaralar oluştu.
Yaylada vargit çiçeklerinin açmasıyla göçlerin eylül ayın ortalrında başladığı ve bu ayın sonuna kadar dönüşlerin tamamen biteceği belirtildi.Hasan KEMAL




 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri