ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ

ÇANAKKALE GEÇİLMEZ
eynesil
G.Tarihi: 25.03.2017 21:08
2830 Okunma
0
18 Mart Çanakkale Zaferinin102. Yıl dönümünü kutlamak ve şehitlerimizi anma programı çerçevesinde Eynesil’de de bir dizi etkinlikler düzenlendi.
Eynesil Hükümet Konağı öndeki Atatürk Anıtına Çelenk sunulmasının ardında Eynesil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonun da devam etti.
Eynesil Anadolu Lisesince düzenlenen Programda günün anlam ve önemini belirten Eynesil Anadolu Lisesi Tarih Öğretmeni Eyüp Cırıt yaptı.
Şehitliğin İslam’da en büyük mertebe olduğunu belirten Cırıt,”Yüce Allah ahrette en büyük rütbenin peygamberlikten sonra şehitlik olduğunu belirtmiştir. Müslümanları düşmanlarına üstün kılan en önemli esaslardan biri ‘’Ölürsem şehidim, kalırsam gazi.’’ inancıdır. Bu durum ayette ‘’iki güzelden biri’’ şeklinde ifade edilmiştir. Yani mümin için savaşta iki güzel neticeden biri vardır. Ya galip gelecek ya da şehit olacaktır. Şehit olan insanların, kul hakkı dışındaki bütün günahları affedilir. Şehit olmak herkese nasip olmayan büyük bir şereftir ve müminler için mükemmel bir nimettir. Ecdadımız şehadet sevdasıyla Malazgirt’te Anadolu’yu yurt edindi, Kosova’da Balkanların kapısını açtı, Bizans’ı yenip İstanbul’u Türk’e başkent yaptı, Mohaç’ ta Avrupa’ya hükmetti, Preveze’de Akdeniz’i Türk gölü, Plevne’de düşmanı kendine hayran etti. Bugün bir daha dönmemek üzere gidenlerin tarihin en gerçek, en şerefli kahramanlarını yâd etmek üzere buradayız. Bundan 102 yıl önce, yine şahadet aşkıyla yanan yüz binlerce vatan evladı bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye gitmiştir. Tarihin en şerefli kahramanları, Mekânınız cennet ruhunuz şad olsun” dedi.
Çanakkale konulu şiirin okunması, Vatan savunmasını konu alan videonun izlenmesi ve “Gönüldeki Vatan” adlı tiyatro oyununun sahnelenmesinin ardından, Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi anma etkinlikleri kapsamında resim, şiir ve Kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
İlköğretim öğrencileri resim yarışmada birinci olan İşitme Engelliler Öğretim Okulu öğrencisi Büşra Tetik’e, ikinci olan Mustafa Yüksel İlköğretim Okulun öğrencisi Emine Kemal’e ve üçüncü olan Mustafa Yüksel İlköğretim Okulunu öğrencisi Göknur Nezire Küçükal ‘a ödüllerini Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt verdi.
Ortaokullar arası Şiir yarışmasında ise Şehit Şahin Abanoz Ortaokulundan Elmas Öykü Güdük birinci, İmam Hatip Ortaokulundan Rabia Bitiş ikinci, Ören Ortaokulundan Feyzanur Yılıkyılmaz üçüncü olmuşlardı. Bu öğrencilere ödüllerini Eynesil Belediye Başkan Vekili Muhammet Çalık verdi.
Liseler arası Kompozisyon Yarışması birinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Kübra Öztürk, ikinci olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Selcan Karabektaş ve üçüncü olan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hanife Sena Bitiş’in ödüllerini ise İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven tarafından verildi.
Eynesil’de yapılan etkinliğe Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkan vekili Muhammet Çalık, MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Gül, SP İlçe Başkanı Galip Usta, gaziler, şehit yakınları, diğer kurum amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri