Coşkun Musaoğlu: “Demokrasinin ve milli iradenin yanındayız”

Coşkun Musaoğlu: “Demokrasinin ve milli iradenin yanındayız”

Coşkun Musaoğlu: “Demokrasinin ve milli iradenin yanındayız”
eynesil
G.Tarihi: 28.07.2016 03:12
1792 Okunma
0
Coşkun Musaoğlu: “Demokrasinin ve milli iradenin yanındayız”
Bem-Bir Sen Giresun İl Temsilcisi ve GİSİP Sekretaryası Coşkun Musaoğlu, “Her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu bildiririz” dedi. 
Musaoğlu, yaptığı açıklamada, 15 Temmuz’daki askeri darbe girişimi sonucu ulusal egemenliğin simgesi olan TBMM’nin bombalandığını, yaşanan çatışmalar neticesinde de binlerce kişi yaralandığını ve 246 şehit olduğunu belirtti.
“Darbeler döneminin artık gerilerde kaldığını düşünürken yapılan bu korkunç girişim ülkemizin demokrasi tarihinde kara bir leke olarak yerini alacaktır” diyen Coşkun Musaoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:
“Halkımız darbelerden ve askeri müdahalelerden çok çekmiş, bu süreçlerde büyük acılara tanıklık etmiştir. Türkiye’de demokratik bir siyasal ve toplumsal kültürün yeşermesinin önündeki en büyük engellerden birisi darbelerdir. 21’inci yüzyılda demokrasiler liginde olması gereken Türkiye böyle bir tabloyu kesinlikle hak etmemektedir.
Sonu nereye gideceği belli olmayan kendini bilmezler tarafından bir darbe girişimi atlatılmıştır. Ancak şimdi iktidarıyla muhalefetiyle tüm siyasal aktörlere, sivil toplum kuruluşlarına ve yurttaşlarımıza düşen görev; sağduyu ile hareket etmek, ülkeyi kardeş kavgalarına sürükleyecek maceralara karşı uyanık olmak, demokrasiyi ve toplumsal huzuru sonuna kadar savunmaktır. Sorunlarımızın çözümü demokratik cumhuriyetten ve anayasal meşru zeminde siyasal mücadeleden geçmektedir.
Bem Bir Sen Giresun İl Başkanlığı olarak her türlü darbe ve darbe girişiminin karşısında; cumhuriyetin, ulusal egemenliğin, laik demokratik sosyal hukuk devletinin ve toplumsal barışın yanında olduğumuzu, ülkemize ve parlamenter sisteme bütün gücümüzle sahip çıkacağımızı bir kez daha ilan ediyor; bir daha asla yaşanmaması umuduyla tüm halkımıza başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi sunuyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri