DEDELERİNİN GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR

DEDELERİNİN GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR

DEDELERİNİN GELENEKLERİNİ SÜRDÜRÜYORLAR
eynesil
G.Tarihi: 11.09.2019 11:44
1707 Okunma
1
SİSDAĞI’NA YÜRÜYEREK GİTTİLER
Altınlı Mahallesi Çevre ve Kültür Derneği tarafından düzenlenen 3 cü organizasyon ile Eynesil’in Altınlı Mahallesinden bir gurup Sisdağı’na kadar yürüyüş gerçekleştirdiler.
Altınlı Mahalle Muhtarı Hüseyin Güdük ve Altınlı Mahallesi Çevre ve Kültür Dernek Başkanı Metin Kurtal'ın öncülüğünde geleneksel olarak yapılan yürüyüşteki amacın geçmişi hatırlamak ve geçmişte yaşananları gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu belirtildi.
Altınlı Mahallesi Çevre ve Kültür Dernek Başkanı Metin Kurtal,” Geleneksel yayla yürüyüşü etkinliğimiz bu senede devam ettir. Altınlı Mahallesinden araçlar ile İnişdibi’ne kadar geldik. İnişdibi’nden Sisdağı Eynesil Obasına kadar ise yaya olarak yürüdük. Bir gece yaylada kalarak ertesi gün tekrar İnişdibi’ne kadar yürüyerek gittik. Bu yıl yürüyüşe toplam 21 kişi katıldı. Yürüyüş esnasında, yayla yolunda karşılaşılan insanların son derece olumlu ve heyecan uyandıran söylemleri ve coşkuları, bu yürüyüşün anlam ve manasına büyük katkıları olmuştur. Eynesil Altınlı Mahallesince her yıl yapılan bu geleneği devam ettirmesi ve her yıl daha büyük katılımla en az bir defa olmak üzere yürüyüşler düzenlenmesi kararı alınmıştır. Ayrıca yürüyüşe Altınlı Mahallesinin yanı sıra çevre mahallelerin de katılımını sağlamak için çalışmalarda bulunacağız. Bu yürüyüşte, bütün katılımcıları ve bu coşkuya yol boyunca destek veren herkese teşekkür ederim” dedi. Ahmet CEYLAN




Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri