Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak Göreve Başladı

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak Göreve Başladı

Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak Göreve Başladı
eynesil
2101 Okunma
0
Espiye İlçe Müftüsü Yavuz Koçak Göreve Başladı
7 yıldır Erzurum-İspir ilçe Müftülüğü görevini yürüten ve en son yayımlanan ilçe müftüleri kararnamesiyle Espiye ilçe Müftülüğüne atanan Müftü Yavuz Koçak görevine başladı.

Espiye Müftüsü Yavuz Koçak’ı Tanıyalım;

Müftü Yavuz Koçak 20.10.1978 yılında, Erzurum İli Tortum İlçesi Aşağı Serdarlı Mahallesinde doğdu. İlkokul ve hafızlığı aynı köyde bitirdi. Ortaokulu da dışarıdan sınavlara girerek tamamladı. Aynı zamanda Erzurum Lala Paşa Camii İmam-Hatip’i Mehmet GÜRGÜR Hoca Efendi’den; Kur’an-ı Kerim, Tecvit ve Meharic’ul- Huruf dersleri okudu.

1993 yılında, Erzurum İmam-Hatip Lisesi’ne başlayıp 1996 yılında mezun oldu. 1997 yılında, Erzurum Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve İmam-Hatiplik görevini kazandı. Tortum İlçesi’nin değişik köylerinde İmam-Hatiplik görevinde bulundu. 2002 yılında, İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Aynı yıl Mehmet Nuri Yılmaz (Ömer Nasuhi Bilmen) Eğitim Merkezi Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursu sınavını kazandı. Kursta; Arapça ve İslami İlimler(Fıkıh, Tefsir, Hadis, Kelam, Kuran’ı Kerim) alanında otuz ay (2,5) yıl süreyle ihtisas eğitimi aldı. 2005 yılında, Müftülük ve Vaizlik İhtisas Kursu’nu dereceyle bitirdi. Akabinde Malatya ili Arapkir ilçesine vaiz olarak atandı.

2005 yılında, Konya Selçuk Eğitim Merkezinde görevde yükselme kursuna katıldı. Akabinde yapılan müftülük sınavını dereceyle kazandı. Çekilen kura sunucu Siirt ili Şirvan ilçesine müftü olarak atandı. 2005 yılında, Aydın ili Nazilli ilçesinde vatani görevini kısa dönem olarak yaptıktan sonra, 2006 yılında, Siirt ili Şirvan ilçesinde müftülük görevine başladı. 2009 yılında, Erzurum ili İspir ilçesine müftü olarak atandı. Mülki amirlerden (Vali, Kaymakam) çok sayıda takdir, başarı ve üstün başarı belgesi aldı. "Atıf Harflerinin İslam Hukuki İhtilaflardaki Genel Etkisi" adlı ihtisas kursunu bitirme tezi hazırladı. 06.02.2017  tarihinde Espiye ilçesindeki görevine başlayan Müftü Yavuz KOÇAK; evli ve iki çocuk babası olup, Arapça bilmektedir.

Giresun Müftülüğü olarak Espiye Müftüsü Yavuz Koçak’a yeni görevinde başarılar diliyoruz.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri