EYİMDER:İBRAHİM HAKKI GÜNDOĞDU...

EYİMDER:İBRAHİM HAKKI GÜNDOĞDU

EYİMDER:İBRAHİM HAKKI GÜNDOĞDU...
eynesil
G.Tarihi: 04.01.2019 15:17
1427 Okunma
0
EYİMDER ( Eynesil İmamhatip Okulu Mezunu ve Mensupları Derneği ) tarafından düzenlene konferansta konuşan Tarihçi İbrahim Hakkı Gündoğdu, geri kalmış ülkelerin tarihini İngilizlerin yazdığını ve bu tarihi kendi istedikleri gibi olduğunu belirtti.
SARIKAMIŞ’TA 90 BİN DEĞİL, 5 BİN KİŞİ DONARAK ŞEHİT OLDU
EYİMDER Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan, EYİMDER Başkanı Ramazan Öztürk, “1979 yılında İbrahim Hakkı Gündoğdu hocamız ile tanışma şerefine nail olduk. Bizlerde sizin gibi aynı sıralarda yetiştik. Şimdi bizler sizin babalarınız olduk. Size bu hayatta başarılar diliyorum. Şimdi hocamızı gördük bizde sizin gibi öğrenci olduk. Bizim zamanımızda öğrencilik çok daha farklıydı. Öğrenci- öğretmen ilişkileri çok farklıydı. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim. Başta Sarıkamış Şehitleri olmak üzere, bütün şehitlerimizi saygıyla yâd ediyorum. Gazilerimize de acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum” dedi. 
1979-1984 yılları arasında Eynesil İmam Hatip Lisesi'nde görev yapan Tarihçi-Yazar İbrahim Hakkı Gündoğdu görev yaptığı okul öğrencilerine, “Eğitimde Başarının Sırları” büyüklere ise “Şiir Tadıyla Tarihin Zirveleri” konulu konferans verdi. 
Dünya tarihini İngilizlerin yazdığını belirten Gündoğdu, İngilizlerin tarihi kendi istedikleri gibi yazdıklarını belirtti. 
Gündoğdu,”Biz Ramazan Başkanımız ile sınıf arkadaşıydık. Onlar sıralarda oturuyordu, biz ise kürsüde oturuyorduk Güzel günlerdi. Eynesil İmam Hatip Lisesi benim ilk göz ağrımdır. Bu okulun yapılışında başkan da dâhil tuğla koyduk. Hoş zamanlar geçirdik, güzel öğrenciler yetiştirdik. Bu tip derneklerin hele ki bu çağda, çok büyük işlevleri vardır. Ben sizin geleceğinizden de yarınlarınızdaki başarınızdan umutluyum. Bizim zamanımızda böyle birlik beraberlik yoktu problemler daha farklıydı” dedi. 
Dünya üzerinde geri kalmış bütün ülkelerin tarihini İngilizlerin yazdığını vurgulayan Gündoğdu,”Ben de bu tarihten bir şeyler çıkararak Türk Milletinin tarihini yıllarca sizlere anlatmaya çalıştım. Lisede derse giderken genel tarih diye bir tarih vardı. Bu tarih kitabının 118 sayfası Roma ve Yunan tarihine anlatıyordu, 8 sayfası ise Türk Tarih anlatıyordu. Ben türk milletinin mensubu olan bir öğretmen olarak bunu anlatmayı kendime yediremedim. Kızmıştım, kitabı aldım, kürsüde yere vurdum. ‘Bu kitabı okutmayacağım’ dedim. ‘Ben anlatacağım siz not alacaksınız’ dedim. Öyle başladık derse. Sınıfta bunu idrak edemeyen öğrencilerimiz beni müdüre şikâyet ettiler. Müdürümüz bunu bakanlığa bildirdi. Bakanlıktan müfettişleri geldi. Ceza aldık. Ama ben bu dersi bildiğim gibi anlattım. Ceza almaya da devam ettim, anlatmaya da devam ettim. O gün bugündür şükürler olsun buradayız. 
Bu kitaplar daha sonra milli tarih ve milli coğrafya oldu. Kitaplara bu isimlerin konmasında şükürler olsun benim emeğim var. Bu mücadelem de geri adım atmadım Çünkü sizler iyi yetişmeliydiniz, iyiye doğru gidiyor. 
SARIKAMIŞTA 5 BİN KİŞİ DONARAK ÖLDÜ
Sarıkamış Harekâtında şehit olanların sayısının abartıldığın da belirten Gündoğdu,”
İngilizlerin yazdığı Sarıkamış tarihinde ise birilerini kötülemek için abartıp durdular. Enteresandır. Çanakkale 252 bin şehidimiz var. Aslanlar gibi falan diyerek buradaki şehitlerimizi bu şekilde yad ediyoruz. Sarıkamış harekâtında 90 bin insan öldü falan gibi söylenir. Bu tarih hiç böyle değildir. Çanakkale’de de 252 bin şehit verdik, bu doğru. Ama Sarıkamış harekâtında 90 bin değil, 23 bin şehit verdik. Bunun 16 bini orada çarpışarak öldü. Geri kalanı da Ruslara esir düştü. 16 bin’in 5 bini donarak ölmüştür. Ruslardan donarak ölenlerin sayısı ise 9 bindir. Yanı birilerini kötülemek için böyle bazı şeyleri yapmak doğru bir hareket değildi. 
Mesela bakın İngilizlere karşı Kut'ül Amare denen bir zaferimiz vardır. Bu zafer hiçbir ders kitabında yoktur. Sadece biz tarihçiler biliriz. Bizimde bunu anlatmamız yasaktır. Çünkü biz ders kitaplarında olanı anlatırız. Kitaplarda olmayanı anlatamayız. Öyle dizayn edilmiştir. Biz anlattık ceza aldık o ayrı mesele, olsun. Biz ve sizler Milli heyecan ve milli şuurla devam edeceğiz” dedi. Ahmet CEYLAN


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri