EYNESİL DEVLET HASTANESİ MECLİSE TAŞINDI

EYNESİL DEVLET HASTANESİ MECLİSE TAŞINDI

EYNESİL DEVLET HASTANESİ MECLİSE TAŞINDI
eynesil
G.Tarihi: 28.03.2019 15:06
3098 Okunma
0


EYNESİL DEVLET HASTANESİ MECLİSE TAŞINDI
Yapımına 2016 yılının Ekim ayında başlanan Eynesil Devlet Hastanesi inşaatının 2018’in Nisan ayında bitmesi beklenirken temel çalışmalarındaki iş artışından kaynaklanan bu süreç Temmuz 2018’e ertelenmişti. Kaba inşaatının tamamlanmasından sonra dış cephe çalışmaları sırasında durdurulan Eynesil Devlet Hastanesinin akıbeti CHP Giresun milletvekili Necati Tığlı tarafından Meclis gündemine getirildi. 
Tığlı, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanması istemiyle soru önergesi vererek, söz konusu hastanenin akıbetini sorguladı. Giresun Milletvekili Necati Tığlı, AKP’nin sağlık hizmetlerine erişimi Kamu Özel Ortaklığı adıyla hayata geçirdiği sistemle birlikte tamamen karlılık esasına göre değerlendirdiğini de belirtti. 
Tığlı, “Hasta garantili sistem daha çok hasta, daha çok yatarak tedavi gören hasta ihtiyacını ortaya çıkaracaktır, aynı köprülerde, otoyollarda olduğu gibi, yeni sağlık sisteminde hasta olsan da olmasan da aradaki farkı ülkenin vatandaşları olarak hepimiz cebimizden ödeyeceğiz. Şehir Hastaneleri açılışlarıyla propaganda yapan iktidar doğmamış çocuğu bile şimdiden müteahhidine borçlandırdığını da hatırlatmalı. İktidarın yeni sistemde ülkemizin şehir merkezlerinden uzak, nüfusu az, gelir durumu düşük vatandaşlarımızın yaşadığı ilçelerde kasabalarda yaşayan vatandaşlarımıza kar getirmeyeceği için sağlık hizmetini götürmesini, hastane yapsa bile doktor ve personel ataması cihaz almasını yeterli bir sağlık hizmeti sunmasını beklemek hayalciliktir.”dedi.
Tığlı, Eynesil Devlet Hastanesi inşaatının hangi aşamada olduğunu sorguladığı önergede, şu sorulara da yanıt aradı; “Eynesil İlçesi Devlet Hastanesi inşaatı ne aşamadadır? Hastanenin kaç yatakla, hangi bölümlerde hizmet vermesi planlanmaktadır? Sözleşme şartları yerine getirilmiş midir? Ne zaman tamamlanması öngörülmektedir? Niçin hala bitirilememiştir?Bitirilme oranı ve yüklenici firmaya bu güne kadar yapılan ödeme ne kadardır?” Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri