EYNESİL HABERLERİ,MEKTUPLARI İLE TARİHE YOLCULUK

EYNESİL YURTKUR:MEKTUPLARI İLE TARİHE YOLCULUK

EYNESİL HABERLERİ,MEKTUPLARI İLE TARİHE YOLCULUK
eynesil
G.Tarihi: 17.03.2017 00:35
1977 Okunma
0
Mektupları ile tarihe yolculuk 
Eynesil Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri gazı evini ziyaret etti. Görele’nin Bozcaali Mahallesinde yaşayan Kurtuluş Savaşı Gazisi Abdülhamit Rüstemzade'nin oğlu Şekip Yazgan ve ailesini ziyaret eden Eynesil Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrencileri Kurtuluş Savaşında cepheden yazılan 100 yıllık mektupları da görme imkânı buldular.
Kredi ve Yurtlar Kurumu Eynesil Kız Öğrenci Yurdu İdarecisi Hayriye Dilek ve 11 öğrencinin katıldığı ziyarette öğrenciler Şekip Yazgan’dan bilgiler aldılar.
85 yaşındaki Şekip Yazgan, Birinci Dünya Savaşı yıllarında Irak cephesinde savaşan babası tarafından yazılan, vatan mücadelesini ortaya koyan mektupları gözü gibi korurken, tarihe tanıklık eden bu mektupları çok sayıda kişinin de ziyaret ettiğini belirtti.
Osmanlı'nın Irak cephesinde görev yapan Abdülhamit Rüstemzade'nin savaşın zorlukları ve kendi durumunu kaleme alarak, Görele ilçesindeki babasına gönderdiği mektuplar, o dönemde yaşananları da ortaya koyuyor.
İngilizlerin 3,5 yıl esir aldığı Abdülhamit Rüstemzade'nin mektuplarını saklayan 85 yaşındaki oğlu Şekip Yazgan, vatan uğruna verilen mücadelenin unutulmaması ve bunların gelecek nesillere aktarılması için tarihi hatıralara sahip çıkılması gerektiğini belirtiyor.
Ziyaretten çok memnun kaldıklarını belirten Kredi ve Yurtlar Kurumu Eynesil Kız Öğrenci Yurdu İdarecisi Hayriye Dilek, öğrencilere yönelik olarak bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti. 
Ziyaret sonunda Şekip Yazgan’ın evinin önündeki meyve bahçesini de gezen öğrenciler, ziyareti gerçekleştiren Yurdu İdarecisi Hayriye Dilek ve gazi ailesine teşekkür ettiler.
Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri