EYNESİL HAFIZLIK ERKEK KUR'AN KURSU..

EYNESİL HAFIZLIK ERKEK KUR'AN KURSU..

EYNESİL HAFIZLIK ERKEK KUR'AN KURSU..
eynesil
G.Tarihi: 29.05.2019 04:59
2169 Okunma
0


Eynesil Hafızlık Kuran Kursu inşaatının yüzde 80’i tamamlandı.
 

BU YIL TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR 

Kursun bir bölümünü oluşturan 400 kişilik camı ise tamamlanarak ibadete açıldı. Kurs önündeki bahçede Kızılay tarafından kurulan iftar çadırında ise davetlilere ilk iftar yemeği verildi. 
Eynesil Hafızlık Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Karadağ iftar çadırının ramazan boyunca açık olacağını, iftar yemeği vermek isteyenlerin burada bu taleplerinin yerine getirileceğini belirtti.



Eynesil Hafızlık Kuran Kursu Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Mustafa Karadağ kurs inşaatını kısa zamanda tamamlanması için büyük gayret işçinde olduklarını söyledi. Karadağ,” Kursumuzun temeli 2016 Mart ayında atıldı. Giriş katında 400 kişilik bir camımız var. Camımızı tamamlayarak ibadete açtık. Camimizin adını İmam-ı Azam Camisi olarak isimlendirdik. Camimize imam kadromuzu da aldık. Yakın bir zamanda atama yapılmasını bekliyoruz. Bize bu konuda yardımlarını esirgemeyen ilçe müftülüğümüze ve il müftülüğümüze çok teşekkür ederim. Yönetim Kurulundaki arkadaşlarımızın da gayretleriyle yardım sever vatandaşlarımızın katkılarıyla inşaatımızın yüzde 80’i tamamlanmış durumdadır. Yüzde 20 daha eksiğimiz var. Bunu da bu yıl tamamlamaya çalışacağız. Kursumuzun inşaatı tamamlandıktan sonra Diyanet’e devredilecektir. İşletmesi ve öğrenciler Diyanet’in kontrolünde olacaktır. Hafızlık yapabilecek, ilkokulu bitirmiş ve lise öğrencileri dâhil kursumuzda kalabilecekler, aynı zamanda lise ya da imam hatip okuluna devam edebileceklerdir. Öğrencilerimiz burayı yurt olarak kullanabileceklerdir. Şu andaki kapasitemiz 150 kişiliktir. Bunu ileriki günlerde duruma göre 200’e kadar çıkarabiliriz. 
İnşaatımızın, asansör ve kalorifer tesisatı, boyası, laminad, kapıları ve yatakhane donanımında eksikleri var. Kurs binamızın en üst katında 500 kişilik bir konferans salonu olacak. Bu salonumuzda yapılacak durumdadır. İlçemiz halkı ve ilçemizde olup, ilçe dışında olan Eynesilliler her zaman bu tür yerlere bağışlarını esirgemeyen hayırseverler olarak bilinmektedir. Hayırseverlerin katkıları ile bu duruma gelmiş bulunmaktayız. Bundan sonrada hayırseverlerin katkılarını bekliyoruz. İnşallah kısa bir sürede kalan eksiklerimizi de tamamlayacağız. Kurs inşaatımıza gerçekten birçok hayırseverimizin önemli miktarda katkıları oldu. Onların sayesinde inşaatımız bu duruma geldi. Ben dernek başkanı olarak yönetim kurulu üyeleri arkadaşlarım adına ve tüm Eynesil halkı adına emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bundan sonrada katkıda bulunacaklara da yine şimdiden teşekkür ediyorum. Açılış iftarını da 4 hayırseverimiz karşıladı. Onlara da teşekkür ediyorum.“ dedi. 
Kursun cami bölümünün ibadete açılması nedeniyle verilen iftara katılan AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk ve Eynesil Kaymakamı Mustafa Temiz yaptıkları konuşmada kurs binasının yapılmasında emeği geçen Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Karadağ’a, yönetim kurulu üyelerine ve emeği geçen hayırseverlere teşekkür ettiler. Ahmet CEYLAN





Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri