EYNESİL MÜFTÜSÜ ÇELİK'İN SİS DAĞINDA........

EYNESİL MÜFTÜSÜ ÇELİK'İN SİS DAĞINDA........

EYNESİL MÜFTÜSÜ ÇELİK'İN SİS DAĞINDA........
eynesil
G.Tarihi: 14.07.2017 10:54
3403 Okunma
0
MÜFTÜ ÇELİK’TEN İKİ UYARI 
Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik Sisdağı Yaylası Çayırobası Murat Cami’ndeki Cuma vaazında vatandaşları bazı konularda uyardı. 
Müftü Çelik, özellikle yaz aylarındaki yayla turizmi başta olmak üzere mahalle ve köylerde aşırı derecede ateşli silah kullanıldığı bunun telafisi zor durumlara neden oluğuna dikkat çekti.
Müftü Çelik, bu tip kontrolsüz davranışlar sonunda oluşabilecek can ve mal kaybının Allah katında günah olduğunu ifade etti. Müftü Çelik, “Özellikle can kaybına neden olan bu tarz maganda hareketleri kamu vicdanını derinden yaralamaktadır” dedi.
Yaz mevsimi olması nedeniyle boğulmaların arttığına da dikkat çeken Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik,” Gün geçmiyor ki, bir boğulma hadisesi ile karşılaşmayalım. Allah katında insanın canı, malı ve namusu dokunulmazdır. Cenab-ı Allah insanlara bedenlerini bir emanet olarak vermiştir. Bu bedeni korumak ve kollamak insanın rabbine karşı bir kulluk vazifesidir. İnsanoğlu bilgili ve bilinçli yaşamalıdır. Yüce rabbimiz Mü’minun Sûresi’nde ‘O Mü’minler ki emanete riayet ederler…’ buyurmaktadır. Özellikle sahil şeridindeki il ve ilçelerde her sene dikkatsiz bir şekilde denize girenlerle ilgili haberler anne-babalar başta olmak üzere kamu vicdanını yaralamaktadır. Rabbin nimeti olan su ve deniz dikkat, kontrol, bilinç ve bilgilendirme isteyen bir durumdur. Kontrolsüz suya girmeler telafisi zor sonuçlar doğurmaktadır” dedi. 
Müftü Çelik Cuma namazı öncesi vaazında deniz turizmi konusunda daha çok bilgi ve bilinçlenme, yüzme kurları açılması, çocukların bu kurslara teşvik edilmesi, sahil şeridindeki denize girilecek yerlerin belirlenmesine ve belirlenecek yerlerdeki yüzme alanlarındaki güvenlik tedbirlerinin alınması gibi konularda vatandaşlara bilgi verdi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri