EYNESİL MYO’DA HAMSİ FESTİVALİ

EYNESİL MYO’DA HAMSİ ŞÖLENİ

EYNESİL MYO’DA HAMSİ FESTİVALİ
eynesil
G.Tarihi: 22.12.2017 07:31
2399 Okunma
0

EYNESİL KAMİL NALBANT MYO’DA HAMSİ FESTİVALİ
Giresun Üniversitesine bağlı Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunda düzenlenen Hamsi Şöleni'nde 100 kilo hamsi ızgarada pişirilip yaklaşık 500 kişiye dağıtıldı.
Yüksek Okul Yönetimi tarafından düzenlenen Hamsi Şöleninde öğrenciler türküler eşliğinde horon ve diğer yöre oyunları oynadılar. Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulunu bahçesinde ızgarada pişirilen hamsilerin yenmesinin ardından öğrenciler çeşitli müzikler eşliğinde oyun oynayarak stres attılar. 
Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Onur hamsi şenliğinin geleneksel şekilde her yıl yapıldığını belirterek, “Önemli olan burada farklı kültürlerden, farklı yörelerden gelen bütün öğrencilerimizin özellikle Karadeniz'in değişik kültürlerini tanımış olmalarıdır. Hamsi Karadeniz Bölgesinin en meşhur yiyeceklerimizden ve balıklarımızdan bir tanesidir. Dolayısı ile hem onun tadılması hem burada bir gençlik şöleni şeklinde öğrencilerimizin kaynaşmasını sağlayan bir etkinlik oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi. Ahmet CEYLAN

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri