Eynesil MYO ,Emaneti en güzide bir şekilde kurumak zorundayız

EYNESİL MYO,Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu'nda 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası anma programı düzenlendi.

Eynesil MYO ,Emaneti en güzide bir şekilde kurumak zorundayız
eynesil
G.Tarihi: 22.03.2017 19:50
2443 Okunma
0
Eynesil Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu'nda 12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası anma programı düzenlendi.
Okul amfisinde düzenlenen etkinlikte öğrenciler tarafından şiirler okunarak tiyatro gösterisi sergilendi. 
12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve 18 Mart Çanakkale Zaferi Haftası nedeniyle konuşan Okul Müdürü Doç.Dr Aysun Türkmen, vatan dediğimiz bu toprakların diyetinin ağır ödendiğini belirtti. Türkmen yaptığı konuşmada,”Mazide yaşayan şanlı atalarımız, şehit dedelerimiz bize bu vatanı miras bıraktı. Bundan dolayı gelecek kuşaklara bu kutsal emaneti en güzide bir şekilde korumak zorundayız. İstiklal Marşını bize hediye olarak sunan Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, İstiklal Marşıyla Türk Ulusunun neden savaştığını, neye inandığını açık bir şekilde anlatmıştır. Kendisini Rahmetle anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum. 
Bugün Türk’ün Ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümünü kutluyoruz. Vatan dediğimiz toprak diyeti ağır ödenmiş bir topraktır. 
Çanakkale’yi, Çanakkale yapan gelenler değil, Çanakkale’yi Çanakkale yapan, gelenleri karşılayan asil ruhtur. İşte böyle bir ruha sahip Giresunlu insanlardan oluşan 42. ve 47. Alayda, Çanakkale’de savaşarak Çanakkale kahramanlarının arasına geçmiştir. Bütün şehitlerimizi minnet, şükran ve saygıyla anıyor Allah’tan Rahmet diliyorum.” dedi.Törene Okul Müdürünün yanı sıra öğretim görevlileri, Eynesil Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, Halk Eğitim Müdürü Ali Güdük, okul personeli ve öğrenciler katıldılar. Ahmet CEYLAN



 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri