EYNESİL MYO ÖĞRENCİLERİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Öğrenciler kök hücre örneği verdi, kan bağışında bulundu

EYNESİL MYO ÖĞRENCİLERİ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU
eynesil
G.Tarihi: 22.10.2017 12:05
1400 Okunma
0
Öğrenciler kök hücre örneği verdi, kan bağışında bulundu
Giresun Üniversitesi Kamil Nalbant Meslek Yüksekokulu öğrencileri, kök hücre örneği ile kan bağışında bulundu.
Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu öğrencilerine, kan bağışı önce kök hücre konusunda da konferans düzenlenerek bilgiler verildi. 
Okulun amfisinde düzenlenen konferansta konuşan Kan Bağışçısı Kazanımı Uzmanı Derya Esen Yılmaz, kök hücrenin önemine değinerek, "Ülkemizde her geçen gün lösemi hastası sayısında büyük bir artış gözleniyor. Çok sayıda hastamız nakil bekliyor” dedi.
Kan ve kök hücre bağışının aşamaları, bunlarla ilgili oluşturulan verilerin nasıl kullanıldığı konusunda da bilgi veren Kan Bağışçısı Kazanımı Uzmanı Derya Esen Yılmaz, Türkiye’de özellikle kök hücre bağışı konusunda gerekli aşamanın henüz kaydedilmediğini ve bu konuda yapılan eğitimlerle daha fazla bağışçıya ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
Yılmaz,”Lösemi hastalarına ilik nakli yapılması, bu hastaların iyileşmesi için bir tedavi yöntemidir. Lösemili hastalara ilik nakli verebilmeniz için kök hücre bağışçısı olmanız gerekmektedir. Sizlerden alınan bilgiler herhangi bir hastanın kanı ile uyuştuğunda biz onlara ulaşarak bilgi veriyoruz. Akrabanız olmayan biri ile önümüzdeki on yıl içinde uyumlu olma olasılığınız yüzde beş gibi düşük bir ihtimal. Ama ne kadar çok kişi kök hücre bağışında bulunursa, aday olursa o oranda bu ihtimal artmış oluyor” dedi.
“Kan Bağışı ve Gönüllü Kök Hücre Bağışçı Adayı Kazanımı” eğitim programından sonra 
18 öğrenci kök hücre, 64 öğrenciden ise kan bağışında bulundu. Ahmet CEYLAN

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri