EYNESİL'DE 2016 YILI NASIL GEÇTİ?

EYNESİL'DE 2016 YILI NASIL GEÇTİ

EYNESİL'DE 2016 YILI NASIL GEÇTİ?
eynesil
G.Tarihi: 06.01.2017 10:39
3138 Okunma
1
Eynesil’de 2016 yılı nasıl geçti?
Eynesil’de 2016 yılında hangi önemli olaylar meydana geldi? İşte Eynesil’de 2016 yılında meydana gelen bazı önemli olaylar ve gelişmeler…

Açık Derin Deniz Deşarj Proje
2016 yılı Şubat ayında Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu projenin tamamlandığın ve artık Eynesil sahillerine kanalizasyon atıklarının akmayacağını söyledi.
Belediye tarafından projelendirilen Açık Derin Deniz Deşarjın yapımı 2015 yılı Ocak ayında başlandı ve Şubat 2016 da tamamlandı.

Başkanın acı günü 
Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun eşi Saadet Somuncuoğlu (49) 2 Mart 2016 tarihinde kontrol için gittiği Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesinde aniden fenalaşarak beyin kanaması teşhisi ile müşahede altına alındı. Ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak vefat etti.
Somuncuoğlu’nun cenazesi Gümüşçay Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi.
Somuncuoğlu’nu cenazesine Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Görele Kaymakamı Ünal Kılıçarslan, Ak Parti Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk, Sabri Öztürk, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Giresun’un birçok ilçe ve belde belediye başkanları, Trabzon’a başlı bazı ilçe belediye başkanları, siyasi partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CHP yeni binasına taşındı
23 Mart 2016 tarihinde Eynesil CHP ilçe teşkilatı Av. Bilal Güdük Caddesindeki yeni binasına taşındı. CHP ilçe teşkilatının yeni yerinin açılışı kalabalık bir katılım ile gerçekleştirildi. Açılış öncesinde CHP Eynesil İlçe Başkanı Ahmet Latif Karadeniz, CHP Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, CHP 18. 23 ve 24. dönem Giresun Milletvekillerinden Rüştü Kurt, Eşref Karaibrahim, Selahattin Karaahmetoğlu, Giresun Belediye başkanı Kerim Aksu birer konuşma yaptılar.

Şehidimizi uğurladık
2 Nisan 2016’da Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda Uzman Çavuş Bekir Kelleci şehit oldu. 
Şehit Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin cenazesi, askeri uçakla saat 13.20'de Ordu- Giresun Havalimanı'na getirildi. Burada şehit Kelleci'nin cenazesini Giresun Valisi Hasan Karahan, Ordu Vali Yardımcısı Niyazi Erten, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, Ordu İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Garip Durmuş, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, şehidin babası Ali Kelleci annesi Günay Kelleci, kardeşi Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde askerlik görevini yapan Murat Kelleci ve yakınları karşıladı. 
Şehit Jandarma Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin cenazesi daha sonra cenaze aracına konularak Eynesil İlçesi'ne getirildi. 
Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin asker arkadaşı Uzman Çavuş Süleyman Kulgülesin, acılı anneye sarılarak teselli etmeye çalıştı. (Uzman Çavuş Süleyman Kulgülesin’de 3 hafta sonra Mardin-Nusaybin’de şehit oldu) 

Eski Cami'de düzenlenen cenaze törenine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Giresun milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, Giresun Valisi Hasan Karahan, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, İl Jandarma Komutanı Albay Ali İhsan Ersoy, Giresun Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, askerler, şehidin ailesi ve çok sayıda kişi katıldı.
İkindi namazı sonrasında il Müftüsü Muhittin Oral'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehit Uzman Çavuş Bekir Kelleci'nin cenazesi, Gümüşçay Mahallesi'ndeki baba evinin yanındaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Mehmetağa toprağa verildi
Eynesil’in sevilen simalarında “Mehmetağa” olarak tanınan Mehmet Dedezade (42) İstanbul da geçirdiği trafik kazasından sekiz gün sonra vefat etti.
19 Nisan Salı akşamı gece saat 23 civarında İstanbul Küçükyalı’da E5 Karayolu üzerinde yaya olarak karşıdan karşıya geçmekte olan Mehmet Dedezade bir aracın çarpması sonucu yaralanarak Kartal Araştırma ve Eğitimi Hastanesine kaldırılmıştı. Sekiz gün boyunca yaşam mücadelesi veren Mehmet Dedezade doktorların tüm çabalarına rağmen kurtarılamadı.
İstanbul’dan Eynesil’e getirilen Mehmet Dedezade’nin cenazesi Eynesil’de toprağa verildi.

Öğrencilerin mezuniyet sevinci
Eynesil Kâmil Nalbant Meslek Yüksek Okulu'ndan 2016 yılında 250 öğrenci daha mezun oldu. Okul 2008-2009 öğretim yılında İktisadi ve İdari Programlar Bölümü-İşletme ve Sağlık Programları -Çocuk Gelişimi sınıfları ile eğitime başlayan Kâmil Nalbant Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını 2010 yılında vermişti.
2010 yılında 97 öğrenci mezun eden okuldan, 2016 yılında ise 250 öğrenci mezun oldu. Kâmil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Yerleşkesinde yapılan ve 7. mezunlarını veren okulda tören düzenlendi.
Törende konuşan Okul Müdürü Doç. Dr. Aysun Türkmen mezun olan öğrencileri tebrik ederek,” Bugün, Üniversitemizin Eynesil Kamil Nalbant MYO ’nun çeşitli bölümlerinde öğrenimlerini başarı ile tamamlayan 250 öğrencimizi mezun ediyor olmanın mutluluğunu paylaşmak için buradayız. Öncelikle mezun olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Yüksekokulumuz 2008 yılında iki program ve 3 öğretim elemanıyla başladığı faaliyetine bugün 4 program 15 öğretim elemanı ve 800 öğrencisiyle devam etmektedir.”dedi.

Eynesil’den bir şehit daha 
Şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Bekir Kelleci’nin şehitlik mertebesine ulaşmasının ardından henüz iki ay bile geçmeden, Eynesil yeni bir şehit haberi ile sarsıldı.
30 Mayıs’ta Van’ın İpekyolu İlçesinin Hacıbekir Mahallesinde PKK tarafından döşenen el yapımı patlayıcı (EYP) zırhlı polis aracı geçerken patlatıldı. Meydana gelen bombalı saldırıda Terörle Mücadele Şubesinde görev yapan Eynesilli polis memuru Osman Bodur (47) şehit oldu. 
Van’daki hain saldırıda Şehit düşen Polis memuru Osman Bodur arkasında 18,15 ve 6 yaşlarında üç yetim bıraktı. 
Şehit Polis memuru Osman Bodur’un cenazesi Eynesil’de yapılan törenin ardından İshakli Köyünde toprağa verildi.

Darı Helvası Şenliği’nin üçüncüsü yapıldı
Eynesil İlçesine bağlı Ören Beldesinde “Darı Unu Helva Şenliğinin” 3. yapıldı.
Ören Belediyesi Düğün Alanı ve Sosyal Tesislerinde 6 Temmuz 2016 tarihinde yapılan şenlik ile ilgili olarak bilgi veren Ören Kültürünü Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği Başkan Aydın Çalışkan,”Geçmişi 2-3 yüz yıl öncesine dayanan fırınlanmış mısır unu ile helva yapılması geleneğinin devamlılığını sağlayıp bu geleneğin yok olmasını için düzenlediğimiz şenliğin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik.”dedi.

Kaldırımlar yenilendi 
Giresun’un Eynesil’in İlçesinde Mehmet Somuncuoğlu ve Av. Bilal Güdük Caddelerindeki kaldırımların yenilenme çalışmaları yapıldı 
Başkan Coşkun Somuncuoğlu yaptığı açıklamada, ”Uzun süredir ilçemizdeki kaldırımların modern bir şekilde yapılması konusunda planlarımız vardı. Ancak bizim için ilçenin alt yapısı daha önemliydi. İlçemizdeki su ve kanalizasyon gibi önemli sorunları hallettikten sonra şimdi üst yapı çalışmalarına ağırlık vermeliydik. Kanalizasyon ve buna bağlı olarak derin deşarj yapımı tamamlandı. Su konusunda da sıkıntımız yok. Bu çalışmalarımızın ardından, sahilde modern bir park yaptık. Gümüşçay Mahallesi, çarşı merkezindeki cadde ve sokaklardaki kaldırımların tek tip motifli bordürle yapılması için çalışma başlattık. Buranın ihalesi Nisan 2016 tarihinde yapıldı. Kaldırımlarımız biraz daha genişletilerek tek tip motifli bordür taşı yapılıyor.” dedi. Çalışmalar yaklaşık iki ay sürdü.

Son yılların en büyük sel felaketi yaşandı
21 Eylül Çarşamba günü Eynesil ve çevresinde yağan şiddetli yağış hayatı olumsuz etkiledi.
Eynesil ilçe sınırları içerisinde meydana gelen Sel ve heyelan afeti sonucu:
İlçedeki 11 Köy ve 12 Mahalle ( 5 ilçe merkezi ve 7 Ören Beldesi) nin tamamında çeşitli ölçeklerde hasar meydana geldi. İlçe merkezinde (Eski Trabzon Karayolu Üzerinde Bulunan) (Topalı ve Dizgine) köprüleri yıkıldı. Özel Binalarından 58 ev hasar gördü ve 1 ev tamamen yıkıldı. Derebaşı Mahallesinde bulunan Kapalı Spor Salonu ve Yüksekokulun alt katlarını su bastı. Köylerde ve ilçe merkezinde münferit su arızaları meydana geldi.
İlçede 1 araç sele kapılarak kayboldu. 3 araç ise heyelandan zarar gördü. Toplam 5 büyükbaş hayvan telef olmuştur. İlçe Merkezindeki her iki dere üzerinden (Topalı –Dizgine) geçmekte olan hat koptuğundan ilçenin bir kısmı ile köylerde sabit telefonla haberleşme kesildi.

Eynesil Devlet Hastanesi taşındı
Eynesil’in İlçenin Derebaşı Mahallesinde hizmet veren Eynesil Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak olması nedeniyle yıkıldı.
Yetkiler 350 gün süreyle (yaklaşık 1 yıl) yeni hastanenin tamamlanmış olacağını belirttiler.

Kıbrıs Gazisi askeri törenle toprağa verildi
Kalp krizinden ölen, Kıbrıs Gazisi 62 yaşındaki Mustafa Türkyılmaz askeri törenle toprağa verildi. 
Eynesil’e bağlı Altınlı Mahallesi'nde yaşayan evli ve 4 çocuk babası Kıbrıs Gazisi Mustafa Türkyılmaz, motosikleti ile Beşikdüzü İlçesi’nden Eynesil’e gelirken, Beşikdüzü İlçesine bağlı Adacık Mahallesinde fenalaştı. Ambulans ile Vakfıkebir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Türkyılmaz, yapılan müdahalelere rağmen burada vefat etti. 
Gazi Türkyılmaz’ın cenazesi yapılan askeri törenin ardından Altınlı Mahallesindeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Ahmet CEYLAN
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
eynesilli7 yıl önce
eynesil de devlet hastanesi neredeydi vardıda biz mi bilmiyorduk söylermisiniz? asm yi neden devlet hastanesi diye yazıyorsunuz halka neden yalan yanlış bilgi verip haber yapıyorsunuz?

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri