​EYNESİL'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

​23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI

​EYNESİL'DE 23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
eynesil
G.Tarihi: 27.04.2017 12:17
1756 Okunma
0
23 NİSAN COŞKUYLA KUTLANDI
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Eynesil’de de törenlerle kutlandı.
Sabah saatlerinde Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına Eynesil Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven’in çelenk sunmasının ardından, etkinliklerin yapılacağı Şehit Şahin Abanoz Ortaokulu Kapalı Spor Salonuna geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mustafa Yüksel İlkokulu öğretmenlerinden Nihat Kemal yaptı.
Kemal, yaptığı konuşmasında çocuklara hitap ederek, Atatürk’ün Türk çocuklarına bayram olarak armağan ettiği bir gün olduğunu belirterek,” Görüldüğü gibi 23 Nisan 1920 tarihi, ulusal iradenin an açık bir şekilde belirdiği, Türk Ulusunun kendi yönetme yetkisini ele aldığı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı bir gündür. Demokrasimizin Mimari olan Yüce Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Millet Meclisi’nin açıldığı bu günü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak sizlere armağan etmiştir. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hepinize kutlu olsun.” dedi.
Konuşma sonrası öğrenciler tarafından şiirler okudu. Öğrencilerin halk oyunları, sandalye kapma ve halat çekme yarışmalaşırının ve çeşitli gösterilerinin ardından yarışmalarda dereceye giren öğrencilere hediyeleri; Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven tarafından verildi.
Törene Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Eynesil Emniyet Amiri Cafer Köksal, Kamil Nalbant Meslek Yüksek Okulu Müdür vekili, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Engin Kaban, İlçe jandarma Komutanı İsa Şen, Eynesil, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Cansız, CHP İlçe Başkanı Ahmet Latif Karadeniz. MHP İlçe Başkanı Abdurrahman Gül, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, bazı daire amirleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Ahmet CEYLAN



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri