EYNESİL'DE 75 ÖĞRENCİYE "YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME "...

Türkiye Sportif Yetenek Taraması Ve Spora Yönlendirme Projesi Giresun SPORTİF YETENEK TARAMA VE SPORA YÖNLENDİRME PROJESİ

EYNESİL'DE 75 ÖĞRENCİYE "YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME "...
eynesil
G.Tarihi: 21.05.2018 12:54
1269 Okunma
0

EYNESİL'DE 75 ÖĞRENCİYE "YETENEK TARAMASI VE SPORA YÖNLENDİRME " TEST''Tİ YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının ortaklaşa hayata geçirdiği sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünün yerleştirilmesi, sporun geniş kitlelere yayılması, çocuk ve gençlere sporu sevdirerek onları sporla tanıştırmak, spor başlama yaşındaki yetenekli çocukları tespit edip yeteneklerine göre branşlara yönlendirmek amacıyla uygulanacak Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi 81 ilde olduğu gibi Giresun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüzün öncülüğünde  07 Mayıs 2018 Pazartesi günü başladı.
 Proje sorumlusu Mustafa Adam,Proje koordinasyonu şube müdürü Halil Demirel,Spor il müdürü Hasan Bulut ve yetkili kişilerden oluşan ekip Giresun merkez ve 7 ilçede yapıtığı uygulamadan sonra 16-05-2018 çarşamba günü Eynesil'e gelerek,Eynesil gençlik Hizmetleri ve spor ilçe müdürlüğü spor salonunda 75 öğrenciye aynı uygulamayı yaptı.
 Projede, sporcuların yetenek taramasından geçerek, doğru yönlendirilmesiyle uluslararası düzeyde başarılı sporcular çıkarılması hedeflenmektedir. 
Okullarda sportif yetenek taraması yapılarak, yetenek taraması sonucunda yetenekli gençler spora yönlendirecek.
Sportif yetenek tarama testi ilkokulda 3.sınıflara uygulanacak olup, İlimizden yaklaşık 4.500  türkiye genelinde ise 1 milyon iki yüz bin öğrenciye yetenek taraması uygulanacak.
Öğrencilere uygulanacak testler, boy-kilo ölçümü,kulaç uzunluğu testi,esneklik testi, sıçrama testi, geriye sağlık topu fırlatma, kavrama kuvveti testi, 20m sürat testi ve çeviklik testi olarak 8 istasyondan oluşmakta.Hasan KEMAL


Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri