EYNESİL'DE AŞURE İKRAMI

EYNESİL'DE AŞURE İKRAMI

EYNESİL'DE AŞURE İKRAMI
eynesil
G.Tarihi: 11.10.2017 05:53
1991 Okunma
0
EYNESİL'DE AŞURE İKRAMI
Eynesil zücaciyecilik yapan Selahattin Hacak ve oğulları 11 yıldan bu yana aşure dağıtıyorlar.
Her yıl Aşure Gününde dükkânının önünde stant açarak çevredeki esnaflara ve caddeden geçenlere aşure dağıtan Hacak ailesi bu defa ilçenin çeşitli yerlerinde stant açarak aşure dağıttılar.
Aşure dağıtılmasını bir gelenek haline getirdiklerini belirten Selahattin Hacak, “On yılı aşkın bir süredir Aşure Gününde böyle bir etkinlik düzenliyoruz. İlk yıllarda beş yüz civarında dağıttığımız aşureyı her yıl artırdık. Bu yıl 2 bin adet aşure dağıttık. Amacımız atarlımızdan dedelerimizden bu yana gelen bu güzel geleneği yaşatmaktır. “dedi.
Yine ilçede esnaflık yapan Kadem Yuvarlak’da işyerinin önüne açtığı stantda aşure dağıttı. 
İşyeri sahibi Kadem Yuvarlak bu yıl ilk defa aşure dağıttığını belirterek, “Ben ilçede en yeni esnaflardan birisiyim. Bu yıl şükürler olsun aşure dağıtmak nasıp oldu. İnşallah gelecek yıllarda daha çok aşure dağıtarak bu geleneği devam ettiririz” dedi. 
Kurulan Stantdan aşure alan vatandaşlar da emeği geçenlere teşekkür ederek, “ Böyle bir geleneğin yaşatılması adına her yıl yüzlerce kişiye aşure dağıtan ilçemizin değerli esnaflarına çok teşekkür ediyoruz. Selahattin Hacak’ın başlattığı bu güzel geleneği oğlunu hatta torununun ileriki yıllarda da devam edeceğinden şüphemiz yok. Diğer esnaflarımızın da bu geleneğe katılmasına güzel bir girişim olarak görüyoruz. Allah hayırlarını kabul etsin.“ şeklinde konuştular. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri