EYNESİL'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

EYNESİL'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI

EYNESİL'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
eynesil
G.Tarihi: 04.10.2017 16:50
2246 Okunma
0
EYNESİL'DE GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI
Sakarya Meydan Muhaberesi’nin kazanılmasından sonra, 19 Eylül 1921 tarihinde, TBMM’ since Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’e, “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilmesi nedeniyle tüm yurtta 19 Eylül, “Gaziler” olarak kutlandı. Gaziler günü nedeniyle Eynesil’de de bir tören düzenlendi. 
Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtına Kaymakam Yılmaz Kurt ve Belediye Başkan vekili Şükrü Mete Memişoğlu tarafından çelenklerin sunulması ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan törende Eynesil İmam Hatip Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Hilal Demir Bayram gaziler günü ile ilgili bir konuşma yaptı.
Bayram, gazilerimizin ve şehitlerimizin kalbimizdeki yerlerinin apayrı olduğunu belirterek,”Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü müdafaa etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milletimizin en büyük görevidir. Unutmayınız kalbimizdeki yeriniz apayrı ve yine unutmayınız emanetiniz emanetimizdir” dedi.
Tören, Şehit Şahin Abanoz Ortaokul öğrencisi Fatma Kemal’in şiir okuması ile sona erdi.
Törene Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkan vekili Şükrü Mete Memişoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Cafer Köksal, İlçe Jandarma Komutanı J. Astsb. Kd. Bçvş. İsa Şen, MHP Eynesil İlçe Başkanı Abdurahman Gül, gaziler ve diğer daire amirleri katıldı.
Tören sonunda Eynesil Kaymakamlığı tarafından gazilere öğle yemeği ikram edildi.
Ahmet CEYLAN



Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri