EYNESİL'DE GENÇ ÇİFTÇİLER İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİYOR

EYNESİL'DE GENÇ ÇİFTÇİLER İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİYOR

EYNESİL'DE GENÇ ÇİFTÇİLER İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİYOR
eynesil
G.Tarihi: 12.01.2018 19:38
2440 Okunma
1

EYNESİL'DE GENÇ ÇİFTÇİLER İSTİRİDYE MANTARI ÜRETİYOR

Ülkemizde son yıllarda lezzeti ve besleyiciliğiyle ilgi gören istiridye mantarının Eynesil ilçemizde üretimi giderek artıyor. Genç Çiftçi Projesi kapsamında devletten hibe alarak  Ören beldesinde istiridye mantarı üretmeye başlayan Hilal Çakır isimli kadın çiftçinin tesisi; İlçe Kaymakamımız Sayın Yılmaz Kurt, Ören Belediye Başkanı Habip Usta, İl Tarım Müdürü Muhammet Angın ve İlçe Tarım Müdürü Fadıl Öztürk tarafından ziyaret edildi.
 
Genç çiftçi Hilal Çakır “Mantarcılık yaparak evinin ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla Genç Çiftçi Projesine başvurarak, hibe almaya hak kazandığını 30 bin lira hibe desteği ve 20 bin lirada kendileri katarak 50 bin liraya tesisi kurduklarını, 5 üretim dönemi olmak üzere yılda toplam 12 ton istiridye mantarı üretmeyi planladıklarını ve ürünlerini büyük marketlere toptan sattıklarını” söyledi
 
Kaymakam Kurt “2017 yılında Eynesil ilçesin de Genç Çiftçi Projesi kapsamında 2 adet istiridye mantarı yetiştiriciliği, 1 adet sera, 1 adet küçükbaş hayvancılık, 1 adet arıcılık ve 5 adet büyükbaş hayvan olmak üzere 10 adet projeye toplam 300 bin lira destek verildiğini ve kadınların gıda üretimi ile  kırsal ekonomide hayati rol oynadıklarını” ifade etti.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Angın “Giresun ili genelinde genç çiftçilerin projeye büyük ilgi gösterdiğini, bu yıl 238 çiftçiye, toplam 7 milyon 140 bin lira gibi önemli miktarda hibe desteği sağlandığını” belirtti. Ayrıca “ziyaret ettikleri bu tesisin, ekoturizm kapsamında değerlendirilmesi  ve iklimlendirme sisteminin ürün kalitesini artıracak şekilde geliştirilmesi için katkı sağlayacaklarını” söyledi



 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
AVNİ KARADAĞ6 yıl önce
eynesilli genç girişimci çiftimizi kutluyorum. cumhur başkanımızın talimatıyla devlet destek kredisi ile kendi işini kurana vatandaşlara teşvik desteği veriliyor. iş için devlet kapısına bakmamak lazım. örnek bir girişim .

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri