EYNESİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

EYNESİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ

EYNESİL'DE KUTLU DOĞUM ETKİNLİĞİ
eynesil
G.Tarihi: 25.04.2017 10:59
2275 Okunma
1
Kutlu Doğum haftası etkinlikleri devam ediyor
Her yıl 14-20 Nisan arasında kutlanan Kutlu Doğum Haftası ve Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in doğum günü bu yılda da çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.
Eynesil Müftülüğünce sürdürülen program çerçevesinde yapılan çeşitli etkinliklerin yanı sıra bugün de Merkez Yeşil Camide bir program düzenlendi.
Akşam namazının ardından başlayan program, Köseli Mahallesi İmam Hatibi Muhammet Saka’nın Kur’an tilaveti ile başladı.
Programın açılış konuşmasını yapan Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası temasının “Hz. Peygamber ve Güven Toplumu” olarak belirterek, Peygamberimiz Hazreti Muhammed'in Mekke'de temelini atıp, Medine'de inşa ettiği toplum modelinin sadece Müslümanlar için değil tüm inanç mensupları için huzur ve güven kaynağı olduğunu söyledi. 
Eynesil Müftülüğü İlahi Gurubunun seslendirdiği ilahilerin ardından kısa bir konferans veren Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral ‘Hz. Peygamber ve Güven Toplumu’ temasına vurgu yaparak Müslümanların ‘Emin kişi’ olmaları gerektiğini belirtti. Güvenirlik ve emin olmak hususunda Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in ve sahabelerin hayatlarından örnekler de veren Müftü Oral, “Diyanet İşleri Başkanlığı bu seneki Kutlu Doğum Haftası’nın temasını ‘Güvenilir ve Emin Olmak’ olarak seçti. Çünkü bizler kendisine güvenilir kişi anlamında ‘El-Emin’ denilen Hz. Muhammed’in (S.A.V.) ümmetiyiz. 2017 yılına geldiğimiz bu dönemde bizler bir Müslüman olarak ne kadar güvenilir bir insan olduğumuzu sorgulamamız lazım. Hz. Muhammed (S.A.V.) diyor ki; ‘Müslüman; elinden ve dilinden dolayı güven duyulan kişidir.’ Elinden ve dilinden dolayı güven duyulan hane de huzur ve mutluluk olur. Böyle ailelerden oluşan toplumlar ve devletler de mutlu ve huzurlu olur. Komşu komşusuna güvenirse, Hz. Muhammed’e (S.A.V.) layık bir ümmet oluruz. Esnafımızda, ticaret erbabımızla, memurumuzla, askerimizle, polisimizle, öğrencimizle, kadınımızla ve erkeğimizle birbirimize güven duymamız ülkemizi daha güzel noktalara götürür. Peygamberimiz ‘Bizi aldatanlar bizden değildir.’demiştir. Müslüman yalan söylemez. Görevi su istimal de güveni bozan unsurdur.”dedi. 
Müftü Oral ileri görüşlü kişilerin sayesinde Bulancak’taki Sarayburnu Camisinin ve Eynesil’deki Yeşil Caminin yapıldığını da belirttiği konferans yatsı namazı ezanıyla son buldu.
Program sonunda Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik tarafından İl Müftüsü Muhittin Oral’a çiçek verilirken, etkinliğe katılan cami cemaatine de Müftülük Personeli tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarının “En Güzel Örnekten Rahmet Damlaları” kitabı verilerek, gül ve çikolata ikramlarda bulunuldu. Ahmet CEYLAN




Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Halil cebeci6 yıl önce
kutlu doğum haftası bid'attir. tamamen fetullah projesidir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri