EYNESİL'DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

EYNESİL'DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

EYNESİL'DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
eynesil
G.Tarihi: 23.10.2016 15:38
11197 Okunma
0
EYNESİL'DE MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Muhtarlar günü Eynesil’de de kutlandı. Kutlama programı nedeniyle ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları Eynesil Kaymakamlık Binası önünde bir araya geldi.
23 Muhtarın katıldığı programda Muhtarlar Derneği Başkanı Servet Bektaş’ın Atatürk büstüne çelenk sundu ve İstiklal Marşı okundu.
Muhtarlar adına konuşan İshaklı Köyü Muhtarı Akın Bodur, Muhtarlar gününün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından gündeme taşıdığı ve sonrasında dönemin Başbakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu’ nun da talimatıyla resmileştiğini belirterek,”19 Ekim Osmanlı’dan Cumhuriyet’e taşınan, ender kanunlardan biri olan köy ve mahalle kanunu ve muhtarlık teşkilatı, yerel yönetim birimlerinin en küçüğüdür. Halka en yakın olanıdır. 
Türk demokrasi tarihinde ilk seçimler Muhtarlık seçimleri olmuştur. 1830’lu yıllarda daha Milletvekilliği seçimleri yokken halkımız ilk muhtarlık seçimlerinde oy kullanmıştır. O nedenle Muhtarlık seçimleri Türk demokrasi tarihinin de başlangıcını oluşturması bakımından önemlidir. Muhtarlığın kuruluş günü olan 19 Ekim’in Muhtarlar Günü olarak kutlanacak olması muhtarlarımızı son derece memnun etmiştir. Artık bizlerin de bir günü vardır. 
Bizlere bu değeri veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Hükümetimize, Mahalli idareler Genel Müdürlüğümüze ve Muhtarlar Daire Başkanlığımıza çok teşekkür ediyoruz. 
Ahmet CEYLAN



 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri