EYNESİL'DE YAZ KUR’AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

YAZ KUR’AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ

EYNESİL'DE YAZ KUR’AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ
eynesil
G.Tarihi: 20.06.2017 21:43
1347 Okunma
0
YAZ KUR’AN KURSLARINA BÜYÜK İLGİ 
Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından çocuklara yönelik Kur’an öğretimi, Hz. Peygamberin hayatı, ahlak ve inanç esasları gibi derslerin verileceği iki aylık eğitim dönemini kapsayan yaz Kur’an kursları Eynesil’de de başladı.
‘Kur’an Ayında Kur’an ile Buluşalım’ temasıyla eğitim dönemine başlayan yaz kurslar ile ilgili bilgi veren Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik, Yaz Kur'an Kurslarında Kur'an-ı Kerim, Siyer, inanç, ibadet ve ahlak derslerinin yanı sıra, vatan sevgisi, birlik ve beraberlik konularının da işleneceğini belirtti.
Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtların devam ettiğini de ifade eden Çelik, 12 Haziran Pazartesi günü başlayan yaz kursları üç dönemlik eğitimin ardından 18 Ağustos Cuma günü sona ereceğini bildirdi.
YAŞ SINIRI YOK
Diyanet İşleri Başkanlığınca gönderilen ‘Yaz Kur'an Kursları Uygulama Esasları’ndaki şartlara uygun olarak Eynesil’de açılan kurslarda 4,5 ve 6 yaş gurubundaki öğrenciler için de sınıflar oluşturuldu.
Yaz kurslarına devam etmek isteyen öğrenciler için kayıtların devam etiğini belirten Eynesil Müftüsü Yılmaz Çelik,”Öğrenciler, yaz kursuna devam etmek istedikleri camilerden kayıtlarını yaptırabilirler. Kayıtlar tamamlanması halinde de kurslara katılmak isteyen öğrencilerimiz misafir olarak kurslarımıza devam edebilirler. Böylelikle gurbetten gelen ailelerin çocukları da kurslarımızdan yararlanabileceklerdir. Kurslarımıza devam eden öğrencilerimize yönelik olarak bu yıl ilk defa drama, resim, ebru sanatı, sayısal zekâ oyunları ve İngilizce gibi kurslar vermeyi de hedefliyoruz. Bu kursları HEM nezdinde açmak için İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile çalışmalarımız devam etmektedir” dedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri