EYNESİL'LE YENİ KIZ YURDU YAPILACAK

EYNESİL'LE YENİ KIZ YURDU YAPILACAK

EYNESİL'LE YENİ KIZ YURDU YAPILACAK
eynesil
G.Tarihi: 26.07.2017 08:51
2931 Okunma
0

Giresun Kızılay Şube Başkanı Murat Cansız Kızılay’ın ülkemizin yanı sıra dünyada da en büyük yardım kuruluşlarından biri olduğunu ifade etti.

KIZILAY EYNESİL’E YURT YAPACAK 
Kızılay Giresun Şube Başkanı Murat Cansız Eynesil’e 108 kişilik Kız Öğrenci Yurdu yapılacağını belirtti.
Kızılay’ın Giresun’un tüm ilçelerinde birçok yardımlarda bulunduğunu belirten Başkan Cansız Görele İlçesinde yapılacak olan Yaşlılar Bakım Merkezine içinde destek vereceklerini söyledi. 
Kızılay Giresun Şube Başkanı Murat Cansız,” Kızılay olarak, Ramazan ayı boyunca Piraziz’den Eynesil’e kadar tüm ilçelerimizde vatandaşlarımıza ve okullarımıza yardımlarda bulunduk. Yardımlarımız Ramazan ayından sonrada devam etmektedir. 
Görele’deki Omurilik Felçliler Derneğini çok önemsiyoruz bu derneğe elimizden gelen yardımları yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Bu dernek yetkililerimizin yaşlılar yurdu yapma planları var. Buna bizde destek vereceğiz. Beklide projeyi ortak olarak yürüteceğiz. Bu konuda siyasilerimiz ile ve Kızılay’ın üst düzey yetkilileri ile görüşmede bulunduk. Her türlü desteği vereceklerini ifade ettiler. 
Giresun merkezde Kan Merkezi yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Baltama Deresi kenarındaki Milli Emlak’a (hazine) ait bir yeri var. Buranın Kızılay’a tahsis edilmesi için girişiminde bulunduk. Hazırladığımız dosya şu anda bakanımızın önüne kadar geldi. Bakanımız onayladıktan sonra Giresun’umuza bir kan merkezi kazandırmış olacağız. Bu vesileyle konuyu bir bir takip eden Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin Canikli Bey’e Kızılay ailesi olarak Giresunlu hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Ayrıca Milletvekillerimiz Cemal Öztürk ve Sabrı Öztürk, giden valimiz bizlere çok destek verdi. Yine Rektörümüz Cevdet Coşkun Bey butik açılışında öncülük ederek, biz çok destek verdi. Ayrıca gençlik konusunda ve üniversite konseyi konusunda da destek vermeye devam ediyor. Sayın rektörümüze de Giresunlular adına Kızılay olarak şükranlarımı sunuyorum. Emniyet Müdürümüz Uğur Öztürk kan toplanması konusunda her türlü desteği veriyor. Başsavcımız Okan Kaya Bey ile çok güzel çalışmalarımız oluyor. Cezaevlerinde ve Serbest Denetim İl Müdürlüğü nezdinde koordineli çalışmalarımız var. Buda şunu gösteriyor. Giresun’da Kızılay’a hemen her kurumdan çok büyük manevi destekler oluyor. 
Eynesil’de 220 metre kare civarında bir arsamız var. Önceki yönetimde bulunan Mustafa Ataman ve Osman Topal arkadaşımız güzel bir girişimde bulunarak bu arsa üzerine yurt yapılması için belediyeden ruhsat almışlar. Ancak üzerinden çok zaman geçince bu ruhsat iptal olmuş. Biz bu ruhsatı yenileyerek ‘15 Temmuz Şehitler Yurdu’ adını vereceğimiz bir yurt yapılmasını planlıyoruz. Önümüzdeki günlerde belediyemize müracaatımızı yapacağız. Böylelikle Eynesil’e bir yurt kazandırmış olacağız. Eynesil İlçemizde böyle bir yurda gerçekten ihtiyacımız vardı. Muhtemelen kız öğrenci yurdu olacak 108 kişilik olacak olan bu yurt ile Eynesil ilçemizdeki önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağız. Bu konuda Kızılay Genel Merkezi ile istişarelerimiz devam ediyor. Kızılay başkanımız Dr. Kerem Kınık Bey’e ve yönetim kuruluna de buradan teşekkür ediyorum. Gerçekten Giresun’umuza özel bir önem veriyorlar. Kızılay’a yer tahsisi edilmesi durumunda Görele İlçemize yaşlılar yurdu yapmayı da planlıyoruz. 
Tüm ilçelerimizde vatandaşlarımız ile buluşuyoruz. Geçtiğimiz yıl sel afetinin ardından 10 ton su dağıttık. Vatandaşlarımız çok mutlu oldu.
Vatandaşlarımızdan Kızılay’a yardımlarını sürdürmelerini ve bizlere destek vermelerini bekliyoruz. Bu destekler arsa bağışı olabilir ya da nakit olabilir. Neticede Kızılay bizim Milli bir kuruluşumuzdur.”dedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri