EYNESİLLİ 12 YAŞINDAKİ ÖMER USTA YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

EYNESİLLİ 12 YAŞINDAKİ ÖMER USTA YARDIMLARINIZI BEKLİYOR,Arnhem’de Ömer’e destek programında 25 bin euro toplandı

EYNESİLLİ 12 YAŞINDAKİ ÖMER USTA YARDIMLARINIZI BEKLİYOR
eynesil
G.Tarihi: 20.02.2020 21:33
2485 Okunma
0


Arnhem’de Ömer’e destek programında 25 bin euro toplandı

HOLLANDA’nın Arnhem kentinde yaşayan Giresun Eynesil'li Ömer Usta adlı 12 yaşındaki Türk çocuğunun tedavisine katkı sağlamak amacıyla Hollanda Diyanet Vakfı’na bağlı Türkiyem Camisinde düzenlenen kahvaltı programında 25 bin euro toplandı.

Arnhem Belediye Meclisi’nde DENK partisi üyesi olarak görev yapan Yıldırım Usta’nın 12 yaşındaki oğlu Ömer’in beyninde geçtiğimiz yıl haziran ayında çok nadir görülen kötü huylu bir tümör olduğu belirlenmişti.

Doktorların ameliyatla alınamayacağını belirttikleri tümör için yurtdışında ilaç ve tedavi imkânı bulunduğunu söylemeleri üzerine Usta ailesinin Hollanda’nın yanı sıra İspanya ve Türkiye’de yaptırdığı tedavilerinden olumlu sonuç alınmaya başlandığı, ancak küçülen tümörün yeniden büyümesinin önlenmesi için Ömer’in tedavisine bir an önce ABD, İngiltere, İsviçre ya da Meksika’da devam edilmesi gerektiği ifade edilmişti.

Dört saat süren kahvaltı programına yaklaşık bin kişi katıldı. Belediye meclisindeki görevine oğlunun tedavi süreci nedeniyle ara veren Yıldırım Usta, kahvaltı programına Hollanda’nın dört bir yanından, hatta Almanya’dan bile katılım olduğunu, gelemeyen birçok kişinin ise açılan banka hesabına para gönderdiğini belirterek, bunun kendisini ve eşi Serpil Usta’yı çok duygulandırdığını kaydetti.

Oğlu için mücadeleye devam edeceklerini belirten Yıldırım Usta, en ufak bir umudun bile peşini bırakmadıklarını ifade etti.

Ömer Usta’nın yurt dışı tedavi masraflarının en azından 200 bin euro olacağı tahmin ediliyor ve bu masraflar Hollanda’daki sigorta şirketi tarafından karşılanmıyor. Yardımseverler Stichting Ömer Usta adına açılan NL35 INGB 0006 7457 40 hesaba bağışta bulunabilirler.

SEDAT TAPAN (İnterAjans) 11 ŞUBAT 2020

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri