FKB ARAZİSİ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRILACAK

FKB ARAZİSİ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRILACAK Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun Üniversitesi ziyareti sırasında Giresun Üniversitesi’nin giriş bölümünün sahile ulaşması için FİSKOBİRLİK arazisinin üniversiteye kazandırılacağını ifade etti.

FKB ARAZİSİ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRILACAK
eynesil
G.Tarihi: 05.07.2016 11:06
2421 Okunma
0
FKB ARAZİSİ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRILACAK

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli Giresun Üniversitesi ziyareti sırasında Giresun Üniversitesi’nin giriş bölümünün sahile ulaşması için FİSKOBİRLİK arazisinin üniversiteye kazandırılacağını ifade etti.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u makamında ziyaret etti.
Üniversite hakkında kısa bir birifing veren Giresun Üniversitesi Rektörü Coşkun, üniversitenin içerisinde bulunduğu mevcut durumu, atandıktan sonraki dönemde yapılan bazı yapılanma çabalarını, Tıp Fakültesi başta olmak üzere kronikleşmiş bazı sorunları teker teker dile getirdi. Konuşmasının son bölümünde ise sorunlarla ilgili atılan adımları ve çözüm önerileri ile birlikte Canikli ve hükümet tarafından karşılanmasını istediği taleplerini dile getirdi.
Giresun Üniversitesi Rektörü Coşkun’u not alarak dinleyen Başbakan Yardımcısı Canikli, “Üniversitemiz açısından Tıp fakültesinin standartlara uygun biçimde işler olmamasının en büyük problem olarak görüldüğünün farkındayım. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan afiliasyon yani ortak kullanım yönetmeliği yayınlandı. Bu yönetmeliğe uygun olarak Sayın Valimiz ve Giresun Üniversitesi Rektörünün önderliğinde hemen bir protokol hazırlansın ve imzalansın. 2008’lerde açılan Tıp Fakültemiz maalesef istenilen düzeyde hizmet verme seviyesine ulaşamadı. Alt yapı eksiklikleri bir türlü giderilemedi. Bu yapı bu şekilde sürdürülemez. Maalesef geçtiğimiz dört yıl süresince bu fırsat kullanılamadı. Devlet Hastanesinde çalışan arkadaşlarımız için de herhangi bir mağduriyet olmaksızın bir an önce afiliasyon işini bitireceğiz ve Fakültemizi bölgenin insanına hizmet verir hale getireceğiz” dedi.
FİSKOBİRLİK ARAZİSİNİ ÜNİVERSİTEYE KAZANDIRALIM
Nurettin Canikli sözlerine şöyle devam etti. “Öte yandan Fiskobirlik arazisi talebinize gelince çok önemli bir teklif olduğunu görüyorum. Üniversitemizin yerleşim alanlarını artırmaya yönelik çalışmalara hız vermeliyiz. Ya takas yoluyla, ya da satın alma yoluyla Fiskobirlik arazisinin de en kısa süre içerisinde üniversiteye alınmasını sağlayalım. Hemen gerekli işlemleri başlatalım” dedi.
GERÇEK SAĞLIK KOMPLEKSİ GELİYOR
Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun; “Sayın Bakanım;Tıp Fakültesi Morfoloji binası, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri MYO için tahsis edilen arazide yapılan inşaat çalışmalarında bina yapımı ile ilgili sorunlar çıktı. TOKİ yetkilileri daha önce kuru dere olarak tespit edilen arazinin bina açısından tehlike arz ettiğini bildirdiler. Bu durum bizi daha iyi bir plan yapmaya sevketti. Öyle ki, birkaç yıl sonra Seka arazisinde hizmete girecek olan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Morfoloji binasının farklı yerlerde olması bizim açımızdan belli zorluklar oluşturacaktı. Yapılacak yeni bir planlama ile hastane, morfoloji binası ve diğer sağlık tesislerini ve eğitim binalarını Seka arazisi üzerine yaparak burada gerçek bir Sağlık kompleksi oluşturmak istiyoruz” dedi.
Başbakan Yardımcısı Canikli ise, “Arkadaşlar, işin doğrusu neyse onu yapalım. Altı ay geç olsun ama doğru bir iş olsun. Bu arazi için yeni bir proje yapalım. Arazinin yapısını bozmadan projemizi mevcut imar planına uygun hale getirelim. Yeni projede gereksiz birimleri çıkaralım ve daha ergonomik bir yapılaşmaya gidelim. Sayın Valim ile birlikte hemen projelendirme faaliyetlerine başlayalım ve en kısa süre içerisinde bu hizmeti de yoluna koyalım” dedi.
SPOR KOMPLEKSİ
Daha sonra tekrar söz alan Coşkun, Üniversitenin Güre yerleşkesinin batı tarafında dere kenarında bulunan arazinin bir kısmının üniversitenin arazisi olduğunu, diğer parsellerin de üniversiteye kazandırılması halinde burada da Spor Bilimleri Fakültesi ile diğer spor alanlarının oluşturulmasını ve bu alanı da spor kompleksi haline getirmek istediklerini, böylece sadece spor bilimleri öğrencilerine değil yerleşkede öğrenim gören bütün öğrencilerin ve çalışanların spor yapabilecekleri bir komplekse çevirmek istediklerini bildirdi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bu teklifinizi de çok olumlu buldum. Bahsettiğiniz alanda istimlak fiyatlarını araştıralım ve bu arazinin de üniversitemize kazandırılmasını sağlayalım.” dedi.
“SPORDA TÜRKİYE DERECELERİMİZ VAR, SPORDA DA BÖLGENİN CAZİBE MERKEZİ HALİNE GELMEK İSTİYORUZ”
Coşkun yeniden söz alarak şunları kaydetti. “Sayın Bakanım, spor alanında da önemli başarılarımız var. Basketbol ve voleybolda Türkiye Birinciliklerimiz ve diğer derecelerimiz var. İnşallah bir spor kulübü kurmayı ve bu spor dallarında söz sahibi olmayı hedefliyoruz. Çok iyi çalışan arkadaşlarımız var. Özellikle Basketbol ve voleybolda çok iyiyiz. Diğer alanları da geliştireceğiz. Takımlarımız için sponsor desteği arıyoruz. Katkı sağlamak isteyenlerle sözleşme yapmaya hazırız” dedi.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri