GİRESUN MÜFTÜSÜ ORAL'DAN, EYNESİL'E ÇALIŞMA ZİYARETİ

GİRESUN MÜFTÜLÜĞÜ,GİRESUN İL MÜFTÜSÜ MUHİTTİN ORAL

GİRESUN MÜFTÜSÜ ORAL'DAN, EYNESİL'E ÇALIŞMA ZİYARETİ
eynesil
G.Tarihi: 23.12.2016 22:04
2828 Okunma
0
Giresun Müftümüz Muhittin Oral, Eynesil ilçemize bir çalışma ziyaretinde bulundu.
Eynesil İlçe Müftüsü Osman Harbi ile vaizler Cevat Bayraktar, Mahmut Dunay ve diğer daire personeli tarafından karşılanan İl Müftümüze, İlçe Müftüsü Osman Harbi tarafından yürütülen hizmetlere ilişkin bilgi verildi. Tadilatı yapılarak dışarıda bir daireye taşınan Merkez Kur’an Kursu’ndan kazanılan mekânın birleştirilmesiyle bir kat daha büyütülen, 100.000 TL’ye yakın bir maliyetle tadilatı yapılıp, araç ve gereçleriyle tamamen yenilenen Müftülük Hizmet Binasındaki incelemelerden sonra, İhya Yatılı Kız Kur’an Kursu’na geçildi. Kursun fiziki mekânları görüldükten sonra, yüzüne ve ezbere çalışan kız öğrencilere de hitap eden İl Müftümüz; öğrencilere, içinde bulundukları bu fırsatı iyi değerlendirmelerini, Allah kelamının ulviyetini ve kutsiyetini iyi kavramalarını, hafız olacakları gibi hayatları boyunca hafız kalmaya çalışmalarının önemine işaret etti. Teberrüken her öğrenciden birer ayet-i kerime dinleyen Müftümüz, aynı kurs bünyesinde bulunan 04-06 yaş grubuna ait kısımda da incelemelerde bulunduktan sonra, beraberindekilerle Yatılı Erkek Kur’an Kursu İnşaatı’na geçti.

İlçe Müftüsü Osman Harbi, İl Müftümüze bilgilendirmede bulunarak, kendisinin 2013’de Eynesil’de göreve başlamasının akabinde, uzun bir hazırlıktan sonra merkez Gümüşçay mahallesinde, 15.01.2016 tarihinde Kur’an Kursu inşaatının temelinin atıldığını; 750 m2’lik kurs arsasının ilçe halkından hayırsever Ahmet Karadağ ve mahdumları tarafından bağışlandığını; arsa içerisindeki inşaat alanının 400 m2’den fazla olduğu; kursun bodrum ve çatı katları ile sekiz kat ve 75 yatak kapasiteli olduğu; iki katının dershane, iki katının yatakhane, bir katının da 04-06 yaş grubundaki çocuklar için anasınıfı olacağı kursun, diğer katlarında da konferans salonu, spor salonu, mescit ve çamaşırhane olacağını; Müftülük personeli, yardımsever diğer kişi ve kuruluşların yanı sıra, Eynesil halkının bu hizmeti sahiplenerek, katkılarının devam ettiğini ifade etti.

Yürütülen hizmetleri memnuniyetle karşılayan İl Müftümüz Muhittin Oral, İlçe Müftüsü Osman Harbi ve personeline teşekkür ederek ziyaretini noktaladı.

Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri