GİRESUNLULAR DEDELERİNİ KABRİ BAŞINDA DUA ETTİ

Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İscehisar Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği’ne yürüyüş düzenledi.

GİRESUNLULAR DEDELERİNİ KABRİ BAŞINDA DUA ETTİ
eynesil
G.Tarihi: 29.04.2016 22:33
1192 Okunma
0
Afyonkarahisar Doğa Sporları Kulübü (AFDOS), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla İscehisar Doğanlar köyünde bulunan Giresunlular Şehitliği’ne yürüyüş düzenledi.
AFDOS kulüp binasında toplanan ekip üyeleri, İscehisar Doğanlar köyüne hareket ederek Giresunlular Şehitliği’ne yürüdü. Giresunlular Şehitliği’nde Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve şehitlerin aziz hatıraları için saygı duruşunda bulunan doğaseverler, daha sonra İstiklal Marşı’nı okudu.
Şehitlikte doğaseverlere Kurtuluş Savaşı’nda Giresun ve yöresinden gelen gönüllülerden oluşan 47. Alay’la ilgili bilgiler veren ekip lideri Dağcılık Federasyonu İl Temsilcisi Mithat Şener, Giresun ve yöresinden gelerek burada vatanı savunan 47. Alay’ı Topal Osman’ın komuta ettiğini kaydetti.
Topal Osman emrindeki 47. Alay’ın 26 Ağustos 1922 gece saat 2.30’da başlayıp 36 saat süren taarruzda Yunan ordusunu Sivritepe mevkisinden attığını ifade eden Şener, şöyle devam etti:
Bu muharebe sırasında 14 Giresunlu şehit düşmüştür. Alay aynı gün şehit düşen arkadaşlarını Sivritepe’ye defnetmişler ve bir gün sonra Yunan ordusunu tekrar kovalamaya devam etmişlerdir. Muharipler birliği üyesi Giresunlu Ahmet Halis Asal hem savaş alanını gezmek hem de şehit düşen arkadaşlarının mezarlarını ziyaret için 1964 yılında Doğanlar Köyüne gelmiştir. Sivritepe’deki mezarları ziyaret ettikten sonra birkaç gün de Doğanlar’da kalmıştır. Burada yatan arkadaşlarına bir şehitlik yaptırmaya karar vermiştir. Ahmet Halis Asal’ın teşebbüsü ve Afyonkarahisar Valiliği ile Batı Menzil Komutanlığı’nın yardımıyla 1967 yılında şehitlik inşa edilmiştir.”
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda böylesi anlamlı bir etkinliğe katılmaktan mutlu olduklarını söyleyen AFDOS sporcuları bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler. Şehitlik ziyaretinin ardından Dedesivrisi mevkisine de yürüyen doğaseverler zirve yaparak siperleri de gezdi.
Haber:Candemir SARI
 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri