Hayvan Sağlığında Elektronik Reçete Dönemi Başlıyor

Hayvan Sağlığında Elektronik Reçete Dönemi Başlıyor

Hayvan Sağlığında Elektronik Reçete Dönemi Başlıyor
eynesil
G.Tarihi: 31.12.2017 11:55
1750 Okunma
0
Hayvan Sağlığında Elektronik Reçete Dönemi Başlıyor

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr.Muhammet ANGIN, 1 Ocak 2018 tarihinde uygulamaya geçecek olan ‘Elektronik Reçete Sistemi’ ile ilgili şu bilgileri vermiştir.“Bakanlığımız tarafından hayvan hastalıkları ile etkin bir şekilde mücadele etmek, bu alanda gerçekleştirilen uygulamaları kayıt altına alarak istatistiki bir veri tabanı oluşturmak ve gıda güvenliğini temin etmek amacıyla Veteriner Hekim reçetelerinin elektronik ortamda düzenlenmesi ve muhafaza edilmesi için 1 Ocak 2018 tarihi itibariyle E-Reçete uygulamasına geçilecektir.
Halen test amaçlı olarak faaliyete geçirilen sistemin, ocak ayından itibaren etkin olarak kullanılmaya başlanmasıyla; et ve sütte belirli bir süre kalıntı yapan ilaçların uygulandığı hayvanların, ilaç arınma süresi tamamlanmadan mezbahanelerde kesimine müsaade edilmeyeceği için antimikrobiyal direncin önüne geçilmiş olacaktır. Ayrıca, doğum vakasına giden veteriner hekimlerin doğum sonrası tanzim ettikleri muayene reçeteleri sayesinde doğan buzağı veya kuzuların canlı yada ölü durumda doğduğu sisteme işlenerek istatistiki bir veri elde edilmiş olacaktır. İhbarı mecburi hastalıkların teşhis edilerek e-reçete tanzim edilmesi halinde ise sistem Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğümüze uyarı gönderecek ve zamanında alınan tedbirler sayesinde salgın hastalıkların da önüne geçilecektir.
E-Reçete Sisteminin yanı sıra faaliyete geçirilecek olan ‘İlaç Takip Sistemi’ sayesinde veteriner muayenehane ve poliklinikleri ile diğer veteriner tıbbi ürün perakende satış yerlerindeki ilaçlar kayıt altına alınarak takip edilmiş olacaktır.  
Bu çerçevede; ilimizde kamu kurumları ve özel sektörde çalışan veteriner hekimlerin sistemin kullanımı noktasında yaşayabilecekleri sıkıntıların önlenmesi için Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü Veteriner Sağlık Ürünleri ve Halk Sağlığı Daire Başkanlığından konu uzmanlarının katılımıyla, 21 Aralık’ta İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda E-Reçete Sistemi bilgilendirme toplantısı düzenlenmiştir. Toplantıda, uygulamalı olarak elektronik reçete tanzimi gösterilerek, veteriner hekimlerin soruları cevaplandırılmıştır.” dedi.
Giresun İl Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri