KYK ÖĞRENCİLERİ YEŞİL CAMİ'YE HAYRAN KALDI

KYK ÖĞRENCİLERİ YEŞİL CAMİ'YE HAYRAN KALDI

KYK ÖĞRENCİLERİ YEŞİL CAMİ'YE HAYRAN KALDI
eynesil
G.Tarihi: 21.10.2017 12:48
2177 Okunma
0
KYK ÖĞRENCİLERİ YEŞİL CAMİ'YE HAYRAN KALDI
Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla Eynesil Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan öğrenciler, Yurt Müdür ve idarecileri nezaretinde 1987 yılından bu yana yapımı devam eden Yeşil Camiyi ziyaret ettiler.
Eynesil Kredi ve Yurtlar Kurumunda kalan 15 kişilik, Eynesil Kamil Nalbant MYO öğrenci gurubu, Yurt idarecilerden Burcu Öztürk ve Fatma Aktürk Öztürk nezaretinde Yeşil Cami’yi gezdiler.
Eynesil ilçesinde temeli 1987 yılında atılan Yeşil Camiyi ziyaret eden öğrencilere, Yeşil Camii Yaptırma Derneği Başkanı Ramazan okur tarafından, cami ile ilgili bilgiler verildi.
Öğrencilere, 1-7 Ekim tarihleri arasında Camiler ve Din Görevlileri Haftası tüm Türkiye’de birçok etkinliklerle kutlandığını hatırlatan Yurt İdarecilerinden Burcu Öztürk,” Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle bizde sizi okumakta olduğunuz ilçedeki bu güzel şaheseri ziyaret için buraya getirdik” dedi.
Eynesil Hayırlı İşler Yapma ve Yaptırma Derneği tarafından 1987 yılında temeli atılarak, Eynesil ilçesinde yapımına başlanan Eynesil Yeşil Camii ile ilgili bilgi veren Eynesil Hayırlı İşler Yapma ve Yaptırma Dernek başkanı Ramazan Okur, Beylikler devri ve Osmanlı camilerinin bir sentezi şeklinde inşa edilen camide Türkiye’nin çeşitli camilerinden örneklerin alındığını belirtti.
Okur,”Eynesil Yeşil Camii'nin temeli 1987 yılında atılarak, yapımına başlanmıştır. Cami, Mimar Sinan'ın yaptırdığı Erzurum Lala Mustafa Paşa Camii'ne benzemekle beraber; tromp, kubbe süslemeleri, mukarnaslar ve diğer işlemelerle farklı ve zengin bir sanat ihtiva etmek suretiyle ondan ayrılmaktadır. Son cemaat mahfil kemerleri Konya Karatay Medresesi'nde görülen girmeli kemerler olarak uygulanmakta, Dünya portallerinin en güzel örneği olan Sivas Divriği Ulu Camii'nin Kuzey Taç Kapısı ile Osmanlı'nın en güzel portal örneği Tokat Hatuniye (Meydan) Camii'nin portalleri, Eynesil Yeşil Camii'nin iki kapısına birebir işlenmektedir. Tek olarak inşa edilecek minare, Kayseri Bünyan'da bulunan Selçuklulardan kalma tarihi bir minare örnek alınarak taştan yapılmaktadır” dedi.
Eynesil Yeşil Camiyi ziyaret eden öğrenciler ise,” Okuduğumuz Eynesil İlçesinde böyle bir şaheserin olduğunun farkında değildik. Bugüne kadar bu camının yanından birkaç defa geçtik, ancak Ramazan Hocamızın verdiği bilgiler ışığında camiyi gezince yapılan eserin ihtişamını daha iyi anladık” diyerek hayranlıklarını dile getirdiler.
Eynesil Kredi ve Yurtlar Kurumunu öğrencileri, “Böyle bir etkinliğe neden olan Yurt görevlilerine ve Ramazan Hocamıza çok teşekkür ederiz” dediler. Ahmet CEYLAN







 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri