​MUHTARLARA HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ ANLATILDI

​MUHTARLARA HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ ANLATILDI

​MUHTARLARA HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ ANLATILDI
eynesil
G.Tarihi: 11.10.2017 05:35
2104 Okunma
0
MUHTARLARA HAYVANCILIK HİBE DESTEĞİ ANLATILDI
Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından, hayvancılık ve sorunlarının dile getirildiği bir toplantı yapıldı. 
Toplantıya Eynesil İlçesine bağlı köy ve mahalle muhtarları katıldı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fadil Öztürk hayvancılık ile ilgili hibeler hakkında bilgi verdi. 
Eynesil İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Eynesil’de görev yapan köy ve mahalle muhtarlarına Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2017 yılında Hayvancılığa verilecek hibe destekler konusunda bilgilendirme toplantısı düzenlendi. 
İlçe Müdürü Fadıl Öztürk sunum eşliğinde 2017 yılında verilecek hibe destek tutarlarını ve başvuru koşullarını anlattı. Bu yıl uzun zaman aradan sonra gebe düve ve inek alımına hibe verilmeye başlandığını ifade eden İlçe Müdürü Öztürk muhtarlardan potansiyel yatırımcılara ulaşma konusunda kendilerine yardımcı olmalarını söyledi. 
Öztürk,”Etçi ve kombine ırk olmak üzere gebe düve alımı için en fazla 8.500 TL/Baş bedel üzerinden, 8-13 aylık boş dişi sığırların 5.000 TL/Baş bedel üzerinde yüzde 30 hibe desteği verilecek. Hibe desteği için başvurular 11 Ekim 2017 tarihi mesai saati bitiminde sona erecektir. 2017 yılında Ön Soy Kütüğüne Kayıtlı Çiftçilere Buzağı Desteklemesi olarak 550 TL, Soy Kütüğüne Kayıtlı Çiftçilere Buzağı Desteklemesi olarak 700 TL, Arıcılığın Desteklenmesi Kapsamında Kovan başına 10 TL Küçükbaş Hayvancılığın Desteklenmesi Kapsamında Hayvan başına 25 TL destek ödemesi yapılacaktır. 
Arıcılık Desteklemesi kapsamında Koloni Tespitleri ise devam etmektedir. 2017 yılı sonuna kadar İlçe Müdürlüğü Sağlık Personellerinin İşletme Güncelleme, Şap Aşılama, Buzağılara Göz Damlası Şeklinde Brucella Aşısı, Koyun Keçi Küpeleme çalışmalarına devam edilecektir. Bu çalışmalar aksatılmadan tamamlanacaktır” dedi.
Fındık Alan Bazlı Destekleme başvurularının başladığını da söyleyen İlçe Müdürü Öztürk başvuruların yılsonuna kadar devam edeceğini, İlçe Müdürlüğü olarak SMS yolu ile bütün çiftçileri uyardıklarını ancak muhtarlar tarafından da uyarılarak başvuru yapmalarının sağlanmasını istedi. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri