SAYGI RAHMET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ

Saygı rahmet ve özlemle anıyoruz

SAYGI RAHMET VE ÖZLEMLE ANIYORUZ
eynesil
G.Tarihi: 25.03.2017 21:08
2018 Okunma
0
Büyük üstadı saygı ve rahmetle andık
Eynesil’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü program yapıldı. Eynesil Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Eynesil Kaymakamı Yılmaz Kurt, Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu, Emniyet Amiri Cafer Köksal, Jandarma Komutanı İsa Şen, Ören Belediye Başkanı Habip Usta, Milli Eğitim Müdürü İsmail Hakki Güven, siyasi parti temsilcileri, gaziler, şehit yakınları, kurum amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. 
Eynesil Anadolu İmama Hatip Okulu tarafından hazırlanan anma programında konuşan Okul Müdürü Engin Kaban Mehmet Akif’in kişiliği ve istiklal marşının yazılışı süreci ile ilgili bilgiler verdi.
Engin Kaban yaptığı konuşmasının bir bölümünde şunları söyledi: “Mehmet Akif Ersoy, Osmanlının vatansever çocuklarından biri, halkın tescillediği milli şair, ideal bir öğretmen, branşına hâkim bir veteriner, cesur bir gazeteci, kurtuluş savaşında iyi bir asker, Türk gencine ufuk çizen fikir ve aksiyon adamı bir politikacı, bir gönül insanı hayatı vatan hasreti ile biten ve vefa göstermesi gerekenlerden cefa çeken bir garipti o. Hayata veda edeceği anda hocam kalk bir istiklal marşı daha yaz ki kıymetini anlasınlar diye haykıran talebesine ‘Allah bir daha bu millete istiklal marşı yazdırmasın’ diyen kutlu bir vatanperverdir Mehmet Akif.
Mehmet Akif bir inanç ve düşünce şairidir. Mehmet Akif bir sanat şairidir. Mehmet Akif bir aksiyon şairidir. Ve Mehmet Akif bir istiklal şairidir. “ dedi. 
Günün anlam ve önemini belirten konuşmanın yapılması, şiirler, sinevizyon gösterisi, İstiklal Marşının Kabulü adlı tiyatro oyununun ardından dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Giresun genelinde yapılan 12 Mart konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında il birincisi olan Eynesil Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Hanife Sena Bitiş ile Eynesil’de yapılan Mehmet Akif konulu liseler arası şiir yazma yarışmasında ilçe birincisi olan, Eynesil Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ali İbik’e ödüllerini Kaymakam Yılmaz Kurt verdi.
İlkokullar arası İstiklal Marşını güzel okuma yarışmasında birinci olan Mustafa Yüksel İlkokulu öğrencisi Ruhi Doruk Eren ile Ortaokullar arası İstiklal Marşını güzel okuma yarışması birincisi Eynesil İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zeynep Korkmaz’a ödüllerini ise Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu verdi.
Ahmet CEYLAN

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri