ÜRÜNLERİMİZİ SIRTIMIZDA TAŞIYORUZ

Ürünlerimizi sırtımızda taşıyoruz Eynesil İlçesi’ne bağlı Altınlı ve Boztepe Mahallelerinin arasında olan yolun yapılmasını isteyen muhtarlar çeşitli kuruluşlara başvurarak çare arıyorlar.

ÜRÜNLERİMİZİ SIRTIMIZDA TAŞIYORUZ
eynesil
G.Tarihi: 05.05.2016 15:38
3114 Okunma
0
Ürünlerimizi sırtımızda taşıyoruz
Eynesil İlçesi’ne bağlı Altınlı ve Boztepe Mahallelerinin arasında olan yolun yapılmasını isteyen muhtarlar çeşitli kuruluşlara başvurarak çare arıyorlar.
Altınlı Mahallesi Muhtarı Hüseyin Güdük ve Boztepe Mahalle Muhtarı Mehmet Kılıç ortaklaşa yaptıkları açıklamada yetkililere seslenerek,“Bizler, Boztepe ve Altınlı Mahallesi Muhtarları olarak, mahallemizde yaşayan vatandaşların mağduriyetini gidermek amacıyla çeşitli kurum ve kuruluşlara yazılı ve sözlü talepte bulunduk. Ancak bu talebimize şu ana kadar olumlu bir cevap alamadık. Mahallelerimiz Karadeniz sahilinde Giresun-Trabzon karayolu üzerinde bulunmaktadır. Burada yaşayan halkımız geçimini balıkçılık ve çiftçilik yaparak sağlamaktadır. Boztepe ve Altınlı Mahallelerinin arasında bulunan tarım arazilerine giden yolun araçlara açık olmaması nedeniyle tarım ürünlerinin gerek tüccarlara gerekse kurutulması amacıyla ikamet edilen evlere getirilmesi sürecinde insan gücü ile taşınmaktadır.
Yaklaşık 2-3 kilometre olan bu bağlantı yolu 1998-1999 yıllarında mahalle halkının imkânlarıyla yapılmıştır. Biz muhtarlar olarak ve mahalle halkı bu yolun bakımının yapılarak ulaşıma açılması noktasında Eynesil Belediyesi’ne defalarca girişimde bulunmamıza rağmen şimdiye kadar olumlu bir sonuç alamadık. Yolun bakımı derken beklentimiz köprü veya büyük bir yatırım yapılması değil, özellikle 1 kilometrelik yokuş kısmının çakıllanarak araç geçişine uygun hale getirilmesidir. Mahalle halkı ürünlerini hala sırtlarında taşımaya devam etmektedirler. 21. Yüzyılın Türkiye’sinde yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda ki bir yolda insanların sırtlarında tarım ürünleri taşımalarının hiçbir geçerli açıklaması yoktur. Bu eziyetin insanlara yaşatılmasının adını lütfen sizler koyun. Sizlerden sadece ve sadece kamu yararı için anlayış ve destek bekliyoruz.“dediler. Ahmet CEYLAN

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri