VALİ EYNESİL'E GELDİ...

VALİ EYNESİL'E GELDİ...

VALİ EYNESİL'E GELDİ...
eynesil
G.Tarihi: 20.04.2018 12:15
1908 Okunma
0

GİRESUN VALİSİ SARIFAKIOĞULLARI EYNESİL, GÖRELE VE TİREBOLU'DA TKDK DESTEKLİ İŞLETMELERE ZİYARET ETTİ

Eynesil ve Tirebolu ilçelerinde TKDK Giresun İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği alan tesis ve işletmelerde incelemelerde bulunan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, tesis ve işletmeler hakkında yetkililerden bilgi aldı.
 

TKDK destekli yatırımlara ilişkin Vali Sarıfakıoğulları’ na bilgi veren TKDK İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun; Eynesil İlçesinde kurulan 1.443 ton/yıl kapasiteli balık işleme ve soğuk hava deposunun kapasite olarak Türkiye’de 5., Karadeniz Bölgesi’nde ise 2. sırada yer aldığını söyledi. Kurşun, Giresun’da desteklenen en büyük yatırım olma özelliğini taşıyan tesis için %50 hibe oranı ile 1 milyon 940 bin TL hibe desteği sağlandığını belirtti.
Tirebolu ilçesindeki fındık kırma tesisleri hakkında bilgi veren Kurşun, İlin en önemli gelir kaynaklarından olan fındık ve turizm sektörü ile ilgili sağlanan desteklere değinerek ; “İşleme kapasitesi yaklaşık 37.500 ton olan 6 fındık kırma projesinden 3 tanesi yatırım sürecini tamamlayarak faaliyetlerine başladı. Geriye kalan üç projenin de hayata geçmesiyle, İlimizin yıllık fındık işleme kapasitesinin yaklaşık %30 ‘luk potansiyelini karşılamış olacağız. Diğer fındık kırma tesisleri sezonluk çalışmasına rağmen, IPARD hibe desteği alan tesisiler 12 ay çalışacak şekilde planlandı. Böylelikle İlimizdeki istihdama da ciddi oranda katkı sağlamış bulunuyoruz. IPARD hibe fonları ile faaliyetlerine başlayan tesislerdeki istihdam sayısı şuan için 322, diğer tesislerin de faaliyete geçmesiyle birlikte bu sayı daha da artacaktır” dedi.
 
Kurşun, Vali Sarıfakıoğulları’ na Görele ilçesindeki turizme yönelik konaklama tesisleri ile ilgili verdiği bilgide; “İlimizde turizm işletme belgesi olan tesislerin %42 ‘sini oluşturan TKDK yatırımları IPARD’ın ikinci uygulama döneminde bilhassa son çağrıda alınan 15 kırsal turizm projesi ile sözleşme imzalanması halinde, turizm işletme belgesine sahip olan tesis sayısının yarısından fazlası TKDK hibeleri ile gerçekleşmiş olacaktır. Son 3 yılda İlimizdeki yatak ve oda sayısını hibe destekleri ile %25 artıran Kurumumuz son çağrılarda alınan projeler hayata geçtiğinde %35’ni karşılamış olacaktır” dedi.

Vali Sarıfakıoğulları, TKDK İl Koordinatörlüğü tarafından hibe desteği ile yapılan yatırımlara ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, bu tür tesis ve işletmelerin ilimiz ve bölgemizin ekonomisine ve istihdamına önemli katkılar sağlayacağını belirterek, her alanda yatırımların artırılarak devam etmesini temenni ederek, Devlet olarak da birçok yatırımlara önemli destekler sağlandığına dikkat çekti.Kaynak : Giresun Valiliği Basın Yayın...






Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri