​Eynesil’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü...

​Eynesil’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü

​Eynesil’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü...
Eynesilhaberleri
G.Tarihi: 22.05.2023 06:05
660 Okunma
0
Eynesil’de İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. yıl dönümü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
İstiklal Marşı’nın kabulünün 102. Yılı, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda yapılan törenle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşma İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Hulusi Çınar tarafından yapıldı.
İstiklal Marşı’nın yazılması sürecine değinen Çınar, “İstiklal Marşı, büyük şair ve dava adamı Mehmet Akif Ersoy'un Anadolu'nun dört bir yanında devam eden Milli Mücadele’nin ruhunu ve karanlığını yansıtan, aynı zamanda mücadeleye coşku kazandıran eseridir. İstiklal Marşı zalime, sömürgeciye boyun eğmeyen, dünyaya meydan okuyan bir direnişin destanıdır. İstiklal Marşı milletimizin tüm fertlerinin heyecan ve imanla verdiği İstiklal Harbi’nin bir manifestosudur. Mehmet Akif Ersoy'a ve başta Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelenin aziz kahramanları olmak üzere dünden bugüne bu vatan için şahadete ermiş tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.
Eynesil İmam Hatip Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlamış olduğu program, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve istiklal marşının yazılması ile ilgili slayt gösterisinin ardından öğrenciler tarafından şiirlerin okuması, mini tiyatro gösterisi ve dereceye giren bir öğrenci tarafından İstiklal Marşının okunmasıyla son buldu. 
Programa Kaymakam vekili Muhammet Çiftçi, Belediye Başkan vekili Mehmet Çoban, Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Engin Kaban, İlçe Jan.Kom.J.Astsb. Kd.Bçvş Yusuf Başaran, Emniyet Müdür vekili Yavuz Çelik, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Mürtezaoğlu,  MHP İlçe Başkan vekili İbrahim Aslan Kemal, İlçe Milli eğitim Müdürü İsmail Hakkı Güven, diğer kurum müdürleri, ilçe protokolü, okul yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

BU HAFTA YORUMLANANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri