EYNESİL'DE ​MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI

​MUHTARLARIN GÜNÜ KUTLANDI

EYNESİL'DE ​MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Eynesilhaberleri
G.Tarihi: 08.11.2022 21:57
690 Okunma
0
EYNESİL'DE ​MUHTARLAR GÜNÜ KUTLANDI
Muhtarlar günü Eynesil’de de kutlandı. Kutlama programı nedeniyle ilçeye bağlı köy ve mahalle muhtarları Eynesil Kaymakamlık Binası önünde bir araya geldi. 
Eynesil Köy ve Mahalle Muhtarlar Derneği Başkanı Fahrettin Öztürk tarafından çelenk sunumunun ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marş’ımızın okunması ile devam eden tören, Erzikıran Mahalle Muhtarı Gültekin Emeksiz’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından son buldu.
Muhtaı Gültekin Emeksiz, “Bu yıl Muhtarlar Günü’nün 8. yılını kutluyoruz. Bu günün Muhtarlar Günü ilan edilmesinde emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan’a, hükümetimize ve gazi meclisimize şükranlarımızı sunuyoruz. 
Muhtarlar köy ve mahalle yöneten kişilerdir. Muhtarın öncelikli görevi bulunduğu yerin yaşam kalitesini artırmasıdır. Muhtarlar belediye ve diğer kamu kuruluşları ile ilişkilerin yönetilmesinden sorumludur. Mahalle ve köy sakinlerinin ihtiyaçlarının belirlenmesi ile beraber mahalle ve köy sakinlerinin resmi evraklarını 
Muhtar köyünde ve mahallesinde kimsesizlerin kimi, gariplerin ve mağdurların sözcüsüdür. Mahallesindeki her türlü sorunu ve problemi devlet adına yetkililere bildirir, çözüme katkı sağlar. Başta Kaymakamlarımız olmak üzere Belediye Başkanlarımız ve İlçenin bürokratlarıyla koordineli şekilde çalışır” dedi. 
Devlet ile vatandaşlarımız arasında köprü vazifesi gören tüm Muhtar arkadaşlarımız, Cumhuriyet değerlerimizin en alt bölümdeki temsilcileri olarak mahalle ve sokağındaki insanının huzur ve güven içinde olması için çaba sarf etmektedir. 
Muhtar, bulunduğu bölgede ona hizmet eden en değerli birimdir. Mahallesinde, köyünde; yetimin, garibanın, öksüzün, açın her türlü eksiklerini bilen kişidir Muhtar.
Özlük haklarımızı almak için tüm muhtarlar bir araya gelerek dayanışma içinde sorunlarımızı çözeceğimize güvenimiz tamdır. 
Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi köy ve mahalle muhtarlarıdır.
Muhtarlar Konfederasyonumuzun katkılarıyla Tüm Türkiye’de ilk defa kutlanılmaya başlanan Muhtarlar günümüz Tüm muhtar arkadaşlarımıza kutlu olsun. 
Öte yandan vefat eden muhtarlarımızı saygıyla ve rahmetle anıyor, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün milletimiz adına hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 
Törenin ardından Muhtarlar Derneği tarafından muhtarlara ve diğer konuklara Günbatımı Cafe & Restaurant’ta yemek ikramında bulunuldu. Ahmet CEYLAN
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri