15 Milyonluk GES Yatırımı Faaliyete Geçti

Doğu Karadeniz'in en büyük güneş enerji santrali Giresun'da hizmete girdi

15 Milyonluk GES Yatırımı Faaliyete Geçti
Giresun
G.Tarihi: 30.03.2021 06:40
3549 Okunma
0
15 Milyonluk GES Yatırımı Faaliyete Geçti

Büyüklük ve enerji bakımından Karadeniz'de ilk olma özelliği taşıyan güneş enerji santrali Giresun'un Alucra ilçesinde faaliyete başladı.
Giresun'un Alucra ilçesinde ikamet eden genç iş adamı Mahmut Gündüz ve kardeşlerinin kurduğu MFY Gündüz İnşaat San. Tic.Ltd.Şti, Alucra ilçesinde Karadeniz bölgesinin ilk güneş enerji santralinin kurulumu geçtiğimiz yaz dönemimde başlamıştı.

15 Milyon TL'ye kurulan güneş enerji santrali tam kapasiteyle elektrik üretmeye 2021 yılı itibariyle başlamış oldu.

4 yıldır uzun emeklerle projeyi hayata geçiren MFY Gündüz İnşaat yönetim kurulu başkanı Mahmut Gündüz;

“İlçemize yaptığımız bu yatırımla Karadeniz Bölgesi’ndeki ilk güneş enerji tesisi olması bizi çok mutlu etti. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) hibelerinden istifade ederek başlattığımız projeyi 2017 yılından bugüne kadar geçen sürede sonuca ulaşmak için büyük bir çaba içerisinde olduk. Bu santralin hayata geçmesi için her aşamasında büyük bir emek ve özveri sağladık. Ailemize ait 30 dönümden fazla arazi üzerine 8.000 adet panel ile tesisimizin kurulumunu tamamlayıp gerekli lisans belgelerinide alarak faaliyete geçirdik. Devletimizin üretime yönelik verdiği hibelerden istifade ettik. Hizmete açtığımız bu tesisle 2021 yılında ülke ekonomisine yıllık çok ciddi rakamları bulan döviz kazancı sağlamış olacağız. Bu başarı Alucra'nın, Giresun'un, Türkiye'nin başarısıdır.” dedi.

2 megawatt kapasitede olan santralde yıllık 4 milyon kw/h'in üzerinde bir üretim gerçekleşmesi bekleniyor.

Gündüz'den Sanayici ve İş Adamı Hemşehrilerilerine Çağrı
Gündüz; "Biz Alucra'da yaşayan ve tüm yatırımlarını başka şehirler yerine kendi memleketimize yapmayı uygun gören bir esnaf aileyiz.

Bu tesisten 5-10 kişi ekmek yiyecek, çoluğunun çocuğunun rızkını kazanacak. İnanıyorum ki büyükşehirlerde yaşayan Alucralı iş adamlarımızın yanında biz devede kulak misali bile olamayacak düzeydeyiz. Alucramızın önemli kurumları önemli STK'ları var. Onlara seslenip çağrıda bulunuyoruz. Memleketimize yatırım yapmalarını istihdam sağlamalarını bekliyoruz. Genç nüfus yok denecek kadar azaldı herkes gurbet ellere gidiyor. Bölgede su fabrikası açacak, yöreye özgü çalışmalar yapıp, hayvancılık üzerine projeler geçirecek büyüklerimizi memleketlerine yatırıma bekliyoruz. Umarım bu sözlerimizi dikkate alıp ilçemizi ilimizi kalkındırma adına öncü olurlar. GES tesisinin Alucramıza kazandırılmasında bizlere destek olan herkese teşekkür ederiz." dedi.

Eynesilhaber.com olarak Alucra ilçemize çok önemli bir katmadeğer kazandıran Gündüz Kardeşleri tebrik eder, Elektrik Üretim Santralinin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.

Kaynak:https://www.alucrahaber.com/haber/alucrada-yapilan-15-milyonluk-ges-yatirimi-faaliyete-gecti-7187
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri