Afrin Türkiye’nin Güvenliğinin Başlangıcı

Afrin Türkiye’nin Güvenliğinin Başlangıcı

Afrin Türkiye’nin Güvenliğinin Başlangıcı
Giresun
G.Tarihi: 21.02.2018 20:31
1061 Okunma
0

Afrin Türkiye’nin Güvenliğinin Başlangıcı
AK PARTİ Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Fırat Kalkanı Harekatı’nın bazı çevrelerin iddiasının aksine Türkiye’nin meşru müdafa hakkı olduğunu, Afrin’in Türkiye’nin güvenliği ve geleceği için çok önemli olduğunu belirtti.

Sabri Öztürk, 24. Gününe giren ve başarıyla sürdürülen AfrinHarekatı’yla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

CHP’nin de peşine takıldığı ve bazı terör yandaş ve uzantılarının Afrin’eharekatı bir zorunluluk değilmiş gibi göstermeye çalışmalarının akılla izah edilemeyeceğini belirten Öztürk, Afrin’e yapılan harekatın günü kurtarma harekatı olmadığını aksine Türkiye’nin bekasına yönelik bir harekat olduğunu kaydetti.

Harekatın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ileri görüşlülüğü ve başkomutan vasfı sayesinde çok iyi bir zamanlama ile yapıldığını dile getiren Sabri Öztürk, “ Türkiye Suriye’nin kuzeyinde bir terör hattının yapılanmasına ve Türkiye için daha büyük bir bela olmasına izin veremezdi.AfrinHarekatı,Türkiye’nin meşru müdafaa hakkını kullanmasıdır. PKK/PYD/YPG Hepsi terör örgütüdür. Terörle mücadele uluslararası hukukun gereğidir.” diye konuştu.

AK PARTİ Giresun Milletvekili Öztürk, “ Google’da bir arama yapın ve Kuzey Suriye yazın. Karşınıza son derece ilginç haritalar çıkacaktır. Suriye’nin kuzeyinde, Türkiye’nin güney sınırlarının ötesinde bir terör koridoru oluşturulduğunu net olarak göreceksiniz. Eğer Türkiye Fırat Kalkanı Harekatı’ nı yapmasaydı, bu koridor şu anda Afrin ile birleşmiş ve Hatay sınırına dayanmıştı” ifadesini kullandı.

Sözde Marksist Leninist çizgide kurulan PKK ve onun uzantısı YPG ve PYD’ninABD tarafından desteklenmesinin aslında örgütün kime hizmet ettiğini göstermesi açısından manidar olduğunu dile getiren Sabri Öztürk, Türkiye’nin uzun süre PKK’nın başta ABD olmak üzere batılı emperyalist güçler tarafından desteklendiğini ifade etmesine karşın bazı çevrelerin bu durumu dikkate almadıklarını ancak gelinen noktada ABD askerlerinin PKK ve YPG ile el ele kol kola fotoğraf vermekten çekinmeyecek hale gelmelerinin Türkiye’nin haklılığını bir kez daha ortaya çıkardığını ifade etti.

Sabri Öztürk, sözlerini şöyle sürdürdü : “ABD ve Bazı Batılı ülkelerin, Terör örgütü DEAŞ’a karşı mücadele bahanesiyle Suriye’nin Kuzeyinde bir PKK Devleti kurmalarına asla müsaade etmeyeceğiz. DEAŞ’la mücadeleyi bahane edenler, şimdi Deaş’ı da yanlarına alarak ülkemize saldırmaya devam ediyorlar.Deaşla mücadeleyi bahane edenler, Deaşlı militanları otobüslerle başka yerlere kaçırıp koruyanlar  aynı kişiler. Artık Milletimiz “cambaza bak” numarasına kanmıyor. Deaş da, PKK/YPG/PYD de hepsi aynı eller tarafında kurulup, beslenen; emperyalist amaçlara hizmet eden maymuncuklardır. Amerika’nın ve içerideki uzantılarının Deaş yalanı üzerinden emellerine ulaşmalarına asla müsade etmeyeceğiz”.

Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, sözlerinin sonunda şehit düşen askerlere Allah’tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı diledi. Öztürk, “ Kahraman Mehmetçiğimiz yine vazifesini en iyi şekilde yaparak bütün dünyadaki şer odaklarına gereken cevabı verdi. Allah onların gücüne güç katsın, yar ve yardımcısı olsun” diye konuştu.


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri