ANITLAR KURULU KARARI İLE SAAT KULESİ KALDIRILDI

ANITLAR KURULU KARARI İLE SAAT KULESİ KALDIRILDI

ANITLAR KURULU KARARI İLE SAAT KULESİ KALDIRILDI
Giresun
G.Tarihi: 02.07.2019 10:57
904 Okunma
0
Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, eski Belediye Başkanı Kerim Aksu döneminde inşa edilen; görüntüsü nedeniyle tarihimiz ve milli değerlerimizle asla örtüşmeyen Keşap Durağı mevkiinde bulunan çan kulesi hakkında yıkım kararı uygulandığını belirtti.

Bu konuda özellikle sokaktaki vatandaşlardan gelen tepkileri dikkate alan Şenlikoğlu; Çan kulesinin şanlı tarihimizi asla temsil etmediğini konuyla ilgili olarak Trabzon Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü’nün de yıkım kararı bulunduğunu vurguladı.

Başkan Şenlikoğlu yaptığı yazılı açıklamada; “Rumlara ait eski çan kulesinden esinlenerek sözüm ona saat kulesi adı altında inşa edilen kulenin yıkılması için, gerek seçim öncesi gerek göreve geldikten sonra vatandaşlarımızdan çok ciddi manada tepkiler aldık. Bu konuda hemşehrilerimizin düşüncelerini dikkate alıyoruz. Çan kulesinin yıkımıyla yerine ilimize ve Giresunlumuza yakışır düzenleme ve çalışmayı en kısa zamanda yapacağız” diye ifade etti.

Saat kulesinin kaldırılma kararı, Anıtlar Müdürlüğünün 25.08.2016-3024 sayılı kararıdır.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri