BAKAN CANİKLİ'DEN AFRİN AÇIKLAMASI

GİRESUN HABERLERİ,GİRESUN,GİRESUN HABER,GİRESUNGAZETE,GİRESUNVALİLİĞİ,GİRESUNTARIM,GİRESUNMÜFTÜLÜĞÜ,GİRESUNBELEDİYESİ,GİRESUN,GÖRELE,BULANCAK,GÖRELE,ALUCRA,ŞEBİNKARAHİSAR,DERELİ,KEŞAP,ESPİYE,EYNESİL,ÇAVUŞLUHABER,GÖRELEHABER

BAKAN CANİKLİ'DEN AFRİN AÇIKLAMASI
Giresun
G.Tarihi: 06.03.2018 09:42
2103 Okunma
0
Bakan Canikli, Afrin şehir merkezine yaklaştıkça uzaktan kumandalı iş makinelerini daha fazla kullanacaklarını belirtti.
AK Parti Giresun Milletvekili ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Afrin şehir merkezine yaklaştıkça uzaktan kumandalı iş makinelerini daha fazla kullanacaklarını belirtti.
Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Canikli, üretimi yapılan korvetlerin tasarımlarının tamamen yerli ve milli, silah sistemlerinin de önemli bölümünün yerli olduğunu vurgulayarak, Milli Gemi (MİLGEM) projesinin son derece sofistike ve savaş kabiliyetinin bulunduğunu ifade etti.
SATMIYORUZ, ÇÜNKÜ BİZE LAZIM
Bakan Canikli, ‘Proje kapsamında şu an 5. korvet kızakta. 6, 7, 8'i de kızağa çıkaracağız yakında. İstanbul Tersanesi'nin kapasitesi belli. Sivil tersanelere de iş verilecek. Özellikle dünyadaki, Akdeniz'deki son gelişmeler, bizim denizde çok güçlü savaş gemilerine ve denizaltılara sahip olma gereğini ortaya çıkarıyor. Bir de mevcutların yenilenmesi gerekiyor. Bu çerçevede bunları hızlı bir şekilde yapıyoruz. Daha da önemlisi yurt dışından da korvetler ve denizaltılar için çok önemli siparişler var. Hatta deniz kuvvetleri için yaptığımız bir gemiyi satın almak isteyen bir ülke dahi var. Satmıyoruz, çünkü bize lazım’ diye konuştu.
İnsansız iş makineleri projesi hakkında da bilgi veren Canikli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'nda, uzaktan kumandalı iş makinesi kullanıldığını kaydetti.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri