BAKANLAR AFETİ DEĞERLENDİRDİ

BAKANLAR AFETİ DEĞERLENDİRDİ

BAKANLAR AFETİ DEĞERLENDİRDİ
Giresun
G.Tarihi: 29.08.2020 04:31
2986 Okunma
0
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dün yaşanan sel sonrası bakanlıkları ile ilgili Giresun’da bir dizi gezi ve incelemelerin ardından Dereli ilçesinde başına açıklamalar yaptı.

ÜÇ BAKAN AFETİ DEĞERLENDİRDİ

Soylu, “Buraya geldiğimizde bu kadar ağır bir tablo beklemiyorduk daha ağır bir tablo ile karşılaştık” dedi ve şunları söyledi: “153 vatandaşımız arama kurtarma çalışmaları sonucunda kurtarıldı. Şuanda 11 vatandaşımız kayıp. Yine bununla birlikte 118 köy yolu kapalıydı, 20 köy yolu açıldı. Şuan 98 köy yolu kapalı. Bunun yanı sıra 78 yerleşim biriminde elektrik yoktu. Onların 40 yerleşim birimine elektrik verildi. Dereli’de elektrik vermekte zorlanıyoruz ciddi bir tahribat söz konusu ama tüm ekipleri can hıraş bir mücadele içindeler. Ama biraz zorlanacağımız ifade etmek istiyorum. Tüm kurum ve kuruluşlarımızdan 944 personel şuanda burada tüm bakanlıklarımızdan afet bölgesinde çalışıyor. Yine bunun yanı sıra hastanelere başvuru sayısı 25. Hastanede bulunan hasta sayısı sadece 3. Onların durumları ağır değil. Hastalıklarından ötürü 2’si hastaneye sevk edildiler. Giresunlu hemşehrilerimiz endişe etmesinler, bu yaraları birlikte saracağız*
Soylu, bölgede selden zarar gören ilçelerin Afet Bölgesi ilan edileceğini de sözlerine ekledi.
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise konuşmasında ” 378 binanın hasar tespitinde; 3 ilçede toplamda 17 yıkık, 361 az hasarlı bina tespiti yaptık. Hem sel hem heyelan riski sebebiyle heyelan afet riski altında olan alanlar var. Bu çerçevede Dereli’de 20 adet binayı dere güzergahı üzerinde bir taşkında vatandaşımızın can güvenliği riski olan 20 binayı boşaltıyoruz. Ayrıca Doğankent’te de heyelan riski altında olan binalar var. Orda da 11 binanın toplamda 31 binanı boşaltım işlemini bugün itibariyle yapıyoruz. Kaymakamımız belediyemiz bu yapılara girmemeleri konusunda gerekli uyarıları yapacaklar. Afet riski taşımayan 200 tane Dereli’de 150 tane de Doğankent’te olmak üzere yeni konutların inşasına başlayıp vatandaşlarımızı bu sağlam güvenli alanlara taşımış olacağız”dedi.
“FINDIK HASARI AZ”
Tarım ve Ormanı Bakanı Bekir Pakdemirli ise yaptığı açıklamada, “fındık bahçelerinde tarımsal hasar beklediğimizden daha az. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
Bakan konuşmasında uyarıları dikkate almayan vatandaşları suçladı.
Bakan Pakdemirli, DSİ olarak Dereli özelinde ilçenin yüksek kesimlerinde heyelan önleyince bentler yapacaklarını belirterek “Dereli’nin bir daha bunu yaşamasına müsaade edemeyiz. Şehir merkezinde taşkın koruma ile alakalı ıslahlarımız devam ediyor. Şunu da söylemeden geçmek istemiyorum. Özellikle ormanlık alanlarda köklü olan bitkilerin sökülüp köksüz olan bitkilerin ekilmesi heyelanları tetikleyebiliyor” açıklamasında bulundu.UFUK KEKÜL
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri