Başbakan Yardımcısı Canikli, Giresunlu İşadamlarıyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Canikli, Giresunlu İşadamlarıyla Buluştu

Başbakan Yardımcısı Canikli, Giresunlu İşadamlarıyla Buluştu
Giresun
G.Tarihi: 09.04.2017 13:58
1277 Okunma
0
Başbakan Yardımcısı Canikli, Giresunlu İşadamlarıyla Buluştu

Başbakan Yardımcımız  Sayın Nurettin Canikli ve Sayın Valimiz Hasan Karahan,  Giresun Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen  "Giresun Sanayicisi ve İş dünyasının Sorunları ve Çözüm Önerileri Toplantısına" katıldı.
 
Giresun TSO üyesi iş adamları ile bir araya gelen Sayın Nurettin Canikli'ye katılımlarından dolayı teşekkür eden  Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu'nun yaptığı açılış konuşmasından sonra başlayan programda konuşan Başbakan Yardımcısı Canikli, iş dunyasının içinde bulunduğu sorunların güçlü sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.
 
⁠⁠⁠Türkiye'nin bir taraftan terörle çok büyük mücadele verilrken diğer taraftan da derecelendirme kuruluşlarının ekonomiyi olumsuz etkileyecek not indirimleriyle karşı karşıya kaldığını belirten Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli,  Türkiye’nin bulunduğu bölgenin zor bir bölge olduğuna işaret ederek, "Yapacak bir şeyimiz yok içinde, buralar bizim toprağımız, burada yaşamaya devam edeceğiz.Sadece mevcut statükonun sürdürülmesi değil, ekonomide aynı zamanda sürekli milli gelirin artırılması gerekir. KOBİ’ler için tarihte görülmemiş bir faizsiz kredi alanı oluşturduk. Olumlu etkilerini daha sonra göreceğiz, rakamlar yayınlandığında, henüz 2016’nın son çeyrek rakamları yayınlandı, 2017’nin rakamları yayınlandığında göreceksiniz daha güçlü büyüme trendi devam ediyor. Yani pedalı çevirmemiz gerekiyor, pedal durduğu anda Allah korusun geçmiş olsun. Üçüncü çeyrekte karşı karşıya kalmış olduğumuz ve bunun olumsuz yansımaları bunun örneklerinden bir tanesidir. Dolayısıyla hem o mücadeleyi yapacağız hem ekonomide hassas kararlarla, ince kararlarla Türkiye’nin ekonomisini büyütmeye devam edeceğiz, insanımızın beklentisini karşılayacağız yatırımları karşılayacağız, talepleri karşılayacağız. " dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli’de katılımcılara yaptığı konuşmadan sonra soruları ve görüşleri kabul etti. Her sektörden katılım sağlayan iş adamlarının yatırım, istihdam, ulaşım, bankacılık sektörü, bürokrasi gibi konularda yaşadıkları sorunlar ya da yapılabilecek iyileştirilmelere yönelik görüşlerini belirttiler.
 
İş adamlarının doğrudan devletin zirvesine sorularını yöneltebilmesi sağlanan toplantıda iş dünyasının günümüzde karşılaştığı sorunlar ile bunlara karşı neler yapılabilceği üzerine tavsiyeler sorunları ve çözüm önerileri üzerinde duruldu. Bir süre soru cevap şeklinde seyreden toplantının ardından Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu tarafından Başbakan Yardımcımız Nurettin Canikli'ye  hat sanatıyla yapılmış kabartma  Türk Bayrağı hediye edildi.
 
Toplantıya, Başbakan Yardımcımız Sayın Nurettin  Canikli, Sayın Valimiz Hasan Karahan, Sayın Giresun Milletvekilleri Cemal Öztürk ve Sabri Öztürk, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı A. Mürşit Gürel, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Temel Yanıkoğlu ile sanayici ve iş adamları katıldı. 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri