Bulancak:Bu bir skandal!

Bulancak:Bu bir skandal!

Bulancak:Bu bir skandal!
Giresun
G.Tarihi: 10.01.2019 06:41
1932 Okunma
0


Bu bir skandal!

"Bulancak'ta Muhtarlık seçimleri için 6 bin kişi ikametgahını köylere aldırmış"

Muhtarlık maaşlarının artaması ile muhtarlık cazip bir meslek haline geldi. Her köyden 4-5 aday muhtarlık için mücadele verirken, seçimi kazanabilmek için eş, dost akrabalarını köylere taşıdı. Bu gerçekten skandal bir durumdur ki, yaklaşık olarak verilen rakamlar 5-6 bin kişidir. 60 köye her köyden adaylar 80-100 kişi götürse buyurun size 5-6 bin nüfus kaybı!

Yanlış beyanda bulunmak suçtur cezası vardır

6 bin insanın ödenek olarak kaybı milyonları buluyor. Neden? Bir kişi köyde muhtar olup 1800 lira kazanacak diye! Hem hizmet bekleyeceksin, herşeye bahane bulacaksın, aksayan bir şey oldumu kıyamet koparacaksın ama muhtar seçmek için ihametgahını köye alacaksın. Yok böyle bir şey!

Şu an tespitler yapılıyor cezalar yolda

İlçe nüfus müdürlüğü verilerei, mahalle muhtarlarının tespitleri doğrultusunda son bir kaç ayda keyfi olarak ikametgahları kimlerin aldırdığı tespit edildi. 17 Ocak'a kadar davet edilecek aksi takdirde 1188 lira (Bu ceza ikiye de katlanabiliyor) ceza uygulanacak.

17 Ocak'a kadar tekrar başvuru yapılabilir

İkametgahlarını köylerine aldıran ceza yemek istemeyen vatandaşlar isterlerse 17 Ocak'a kadar ilçede ki adreslerine ait su veya elektirk faturaları ile başvurarak tekrar ilçede oy kullanma hakkı kazanabilir. Bunun için ilçe müdürlüklerine başvuru yeterli. 

HAKAN ALPARSLAN

 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri