BUZAĞILARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI PROJESİ BAŞLADI

Giresun’da Yeni Doğan Buzağılarda Sağlığın Korunması Projesi Uygulanmaya Başladı

BUZAĞILARDA SAĞLIĞIN KORUNMASI PROJESİ BAŞLADI
Giresun
G.Tarihi: 09.02.2018 22:27
1537 Okunma
0

Giresun’da Yeni Doğan Buzağılarda Sağlığın Korunması Projesi Uygulanmaya Başladı

Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Dr. Muhammet Angın, yeni uygulanmaya başlanacak olan "Giresun İlinde Yeni Doğan Buzağılarda Sağlığın Korunması Projesi" konusunda aşağıdaki açıklamalarda bulundu.

“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız tarafından ülkemiz hayvancılığında  ekonomik kayıplara yol açan buzağı ölümlerinin azaltılması için 2018 yılı ‘Buzağı Kayıplarının Önlenmesi Yılı’ olarak ilan edilmiştir. Bu kapsamda yürütülecek ulusal projeye destek ve tamamlayıcı olarak yerel projelerin hayata geçirilmesinin de önem taşıması nedeniyle sayın Valimiz Harun Sarıfakıoğulları’nın talimatıyla ‘Giresun İlinde Yeni Doğan Buzağılarda Sağlığın Korunması Projesi’ hazırlanmıştır. Proje,  Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DOKAP) tarafından finanse edilecektir.

İlimiz sahil kesiminde küçük aile işletmesi şeklinde hayvancılık yapıldığı ve buzağılar elde bakıldığı için buzağı ölümleri %3-4 gibi düşük orandadır. Buna karşın orta ve yüksek kesimdeki ilçelerimizde hayvancılık nispeten  yoğun ve bakım şartları daha yetersiz  olduğu için buzağı kayıpları da daha fazla olmaktadır. Bu nedenle projede hedef olarak orta ve yüksek kesimdeki hayvancılık işletmelerinde buzağı sağlığı şartlarının iyileştirilmesi hedeflenmiştir. Giderleri proje bütçesinden sağlanmak suretiyle; 10 bin yeni doğan buzağıya  koruyucu septisemi serumu ücretsiz uygulanacak, 10 bin buzağının antiseptiklerle göbek bağı hijyeni ve bakımı sağlanacak ve 10 bin çiftçiye buzağıların beslenmesi ve sağlığı konusunda İl/İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimizde görevli veteriner hekimler tarafından  birebir eğitim verilecektir. Ayrıca çalışma özel hazırlanacak görsel eğitim materyalleri ile desteklenecektir. Projenin ilimiz hayvancılığı için hayırlı ve başarılı olmasını diliyoruz” dedi.

Giresun İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü


 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri