CANİKLİ,EVRENSEL HUKUK GÖZETİLECEK

CANİKLİ,EVRENSEL HUKUK GÖZETİLECEK

CANİKLİ,EVRENSEL HUKUK GÖZETİLECEK
Giresun
G.Tarihi: 28.07.2016 03:12
1419 Okunma
0
CANİKLİ,EVRENSEL HUKUK GÖZETİLECEK
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli FETÖ darbe girişimi soruşturması kapsamında yapılacak yargılamaların yasal sınırlar içerisinde yapılacağını belirterek, “Bizim kanunlarımızda olan şekliyle cezalar verilecek yeni bir cezalandırma söz konusu olamaz. Evrensel hukuk çerçevesinde hareket edilecek. Böyle bir şey ekonomik alanda da sıkıntılar getirebilir" dedi.
Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, darbe girişimindeki istihbarat zaafiyetine eleştirilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Bir istihbarat zaafiyeti olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın bunu ifade ettiğini belirterek, "Genel olarak bir istihbarat zaafiyeti var Cumhurbaşkanımızın ifadesiyle, bu haberler ortaya çıkmaya başlayınca ülkenin en büyük istihbarat örgütünün başkanını arıyor cumhurbaşkanımız ve ulaşamıyor. Burada en iyimser ihtimalle bir zaafiyet söz konusudur. Sadece MİT için değil tüm için geçerli. Bu alanda çok ciddi ve köklü reformlar yapılması gerekiyor ve yapacağız
Şu anda resmi net görmek istiyoruz. Bu zaafiyetin alt parametrelerini görmeye çalışıyoruz. Ortaya çıkan olayın perde arkasını görmek istiyoruz. Fotoğrafın arkasını görmek derken bunu kastediyorum. Bütün ayrıntılı bilgilere sahip olmamız gerekiyor ki teşhisi yapmadan bir şeye kalkışmayalım.
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde eğitim planlarıyla ilgili sıkıntılar olduğu öteden beri tartışılıyor. Özellikle sivil kanatta böyle olduğuna dair tartışmalar var. O eğitim planlarının yeniden gözden geçirilmesi ve Türkiye'ye ve anayasamızın özüne daha uygun hale getirilmelidir. Askeri okullardaki müfredatın değiştirilmesi talebi var. Eğer böyle bir durum varsa gereğini yapacağız. Darbecilerin mal varlığına el koyma konusu başka. Yasal sınırlar içerisinde davranılacak. Bizim kanunlarımızda olan şekliyle cezalar verilecek yeni bir cezalandırma söz konusu olamaz. Evrensel hukuk çerçevesinde hareket edilecek. Böyle bir şey ekonomik alanda da sıkıntılar getirebilir."
Giresun Ekspres.
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri