CHP İL BAŞKANI FİKRİ BİLGE TUİK RAKAMLARINDAN HERKESİ SORUMLU TUTTU

CHP İL BAŞKANI FİKRİ BİLGE TUİK RAKAMLARINDAN HERKESİ SORUMLU TUTTU

CHP İL BAŞKANI FİKRİ BİLGE TUİK RAKAMLARINDAN HERKESİ SORUMLU TUTTU
Giresun
G.Tarihi: 05.01.2020 12:04
1086 Okunma
0
CHP İL BAŞKANI FİKRİ BİLGE TUİK RAKAMLARINDAN HERKESİ SORUMLU TUTTU

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verileri değerlendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Fikri Bilge, “Giresun nere de ? İlk sırada. Maalesef sondan ilk sırada. Yurt içi hasıla verilerine göre 81 il arasında son sırada. Ekonomisi küçülen iller arasında yine Giresun ilk sırada. Fakirleşmede Türkiye 3.olduk. Bize göre işsizlikte en kötü veriye sahip il yine Giresun” ifadesini kullandı.

“BU TABLO KARŞISINDA VİCDANINIZ SIZLAMIYOR MU” 

Bilge,”İktidar partisinin milletvekilleri, birilerine göre Cumhurbaşkanı’nın 4 yakınından biri olarak gösterilen Sayın Canikli, AKP İl Başkanı, İlçe Başkanları, belediye başkanları, iktidar partisinin sözcülüğüne soyunan STK temsileri, bu tablo karşısında vicdanınızda hiç sızlama oldu mu?”diye sordu.
Fikri Bilge, Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu seçim öncesi verdiği sözleri unutup.çalışanları işten çıkardığını da hatırlattı. İktidarınız döneminde Giresun’u getirdiğiniz bu utanç tablosu karşısında ne yapacaksınız” dedi.

“TSO BAŞKANININ AÇIKLAMASI ANLAMLI” 

TSO başkanının düzenlediği basın toplantısındaki sözlerini kaynak gösteren Bilge “Sayın Hasan Çakırmelikoğlu’nun bu tablonun sorumlusu sadece ben miyim …“ çıkışı gerçekten çok anlamlıdır. Bu acı itiraf, gerçeğin kabulü ve sorumluların gereğini yapma çağrısıdır” değerlendirmesinde bulundu.
SEKA; FİSKOBİRLİK, sunta, süt fabrikası, Adel’de 10 bin kişinin istihdam edildiğini ifade eden CHP İl Başkanı Bilge, görüşlerini şu cümlelerle ifade etti: ” Giresun Belediyesi en büyük, işveren haline gelmiştir. Bunun sorumlusu işten çıkardığınız insanlar değil, AKP İktidarının başarısızlığı, beceriksizliğidir.Sizin anlayışınız, iş imkanı sağlamak yerine, işte olan kendi anlayışınızdan kabul etmediğiniz Giresun çocuklarını işsiz bırakmaktır. Vicdanınız kurusun”. 

ALİ KARA’YA SORU: TUİK RAKAMLARI SİZİ İLGİLENDİRMİYOR MU? 

CHP il başkanı Bilge, “ey AKP’li sorumluluk makamında olanlar; Özel idareyi batırdınız. Partinize mensup başkanlar tarafından yönetilen belediyeler batakta. Esnafları, işadamlarını batırdınız. Partizanlık yapmaktan, memleket meselelerine fırsat bulamadınız. Giresun’u mahvettiniz. Esnaflar kan ağlıyor, kirasını, vergisini, çalışanının maaşını ödeyemiyor. Esnaflarımızın Başkanına şunu sormak istiyorum; Kiralık işyerlerinden, devren satılık, kepenk indirmiş, icraya düşmüş esnaflardan haberiniz var mı? TUİK verileri sizi ilgilendirmiyor mu? Bu tablonun sorumlusu kim?” sorusunu sordu. 
Bilge “ Biz Türkiye’yi uçurduk. Biz Giresun’u uçurduk. “ Giresun gerçekten uçtu mu? yoksa düştü mü? bunun cevabını AKP’liler Giresun halkına vermek zorundadır” dedi

Haber: Ufuk KEKÜL 
Dikkat! Yazılan yorumlar hiçbir şekilde sitenin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.

BENZER HABERLER

VİDEO GALERİ

BU HAFTA OKUNANLAR

ANKET

Türkiye′de salgını önlemek için alınan ek tedbirler yeterli mi?
İmsak00:00
Güneş00:00
Öğle00:00
İkindi00:00
Akşam00:00
Yatsı00:00

GÜNLÜK BURÇLAR

KoçBoğaİkizlerYengeçAslanBaşakTeraziAkrepYayOğlakKovaBalık

SÜPER LİG

TakımOGMBAP

ZİYARETÇİ DEFTERİ

Düşüncelerinizi bizimle paylaşmak ister misiniz?Ziyaretçi Defteri